Soome ja Venemaa poolfinaal peab tulema raju, võitluslik ja tasavägine. Peab, aga ei pruugi. Selleks pole soomlastel vaja midagi muud teha, kui mängida nii, nagu seni. Nendel on kõik näiliselt paigas. Venelastel aga on parandamisruumi küll, nemad peavad tegema oma senise parima mängu. Ainult ühe ründekolmiku supermänguga end finaali vea.

Megastaar Aleksander Ovetškin viskas küll sakslastele värava, aga tema füüsiline vorm on kehvakene, pole välistatud, et mängib mingi vigastusega. Aga Soome vastu tuleb panna täiega ja see on alles poolfinaal. Oma parimate aegade tasemel peab mängima ka legendaarne Pavel Datsjuk.

Kõlab pisut uskumatuna, aga soomlased on meisterlikumad kui venelased ja kõvasti universaalsemad ning vabamad oma tegudes jääl. Soome ründajad rügavad pea eranditult kõik kaitses, seevastu venelastel on päris mitu sellist meest, kellele meeldib vaid „klaveril mängida“, mitte aga „klaverit tassida“.

Järgmise põlvkonna superstaar Patrik Laine (aga miks mitte ka Sebastian Aho) kindlasti põlevad soovist Venemaa vastu näidata, mida suudavad. Nende vastu võivad venelased ka vähe „räpasemaks“ minna.

Ennustus: panen Soome peale. Võit võib tulla isegi üsna kindel.

Kanada sai korra kõrvetada ja oli Rootsi vastu jällegi vana hea Kanada. MM-turniiridel pole USA oma naabrile eriti vastu saanud. Alagrupiturniiri esimeses mängus oli Kanada naabrist parem 5:1. Enne poolfinaali on mõlemast leerist kostnud kommentaare stiilis – „sellest tuleb suur taplus“ jne. Aga sellist juttu peabki enne poolfinaali rääkima. Kuigi mõlema koondise jaoks on hoomamatult tähtsam septembris Torontos toimuv World Cup, pole neil MM-i finaali jõudmise vastu ka midagi. USA tegi tšehhide vastu oma senise turniiri parima mängu, aga Kanada vastu jääb sellest kindlasti väheks. Praegune koosseis ei vea välja.

Ennustus: Kanada kindla võiduga finaali.

Laupäeva, 21. mai mängud:
16:15 Soome - Venemaa live Viasat Sport Baltic
20:15 Kanada - USA