Tšehhimaa – USA

Tšehhid on toimetanud vaikselt, aga muljetavaldavalt võimsalt. Neil on algusest peale koosseis olemas, kedagi ei oodatud, kõik liinid toimivad. Kuskilt otsast ei paista, et võiks kärisema hakata. USA on paar viimast mängu olnud kuidagi kammitsas, nad ei „lenda“ enam, kas hakkab jaks lõppema? Mullune pronksivõitja peab tšehhide vastu selle turniiri kaugelt parima mängu tegema, et mingi lootus tekiks. Eelkõige kaitse pidama ja puurivahilt supermäng.
Ennustus: tšehhid võidavad normaalajal.

Soome – Taani

Siin nagu polekski mingit kahtlust – põhjanaabrid lähevad ja võtavad kindla võidu ära. Taani on olnud muidugi supertubli, aga Soome vastu neil napib materjali. Järgmise aastakümne ja vast pikemagi aja superstaar Patrik „Iso-Pate“ Laine saab möllata. Aga päris „ühe uisuga“ soomlased mängida ei saa, võivad kõrvetada saada.
Ennustus: Soome võidab normaalajal.

Venemaa – Saksamaa

Venelaste mängumasin on viimastes mängudes saanud sisse vinge hoo, vaatamata sellele, et viimasest 16-st (!) arvuliselt ülekaalust pole realiseeritud mitte ühtegi. Aga tühja sellest ülekaalust, kui muidu tuleb väravaid nö. igast asendist igale maitsele. Lisaks on neil veel üks tiksuv pomm – Aleksander Ovetškin. Nüüd tuleb tal MM-i neljas mäng ja oleks aeg midagi tootma (loe: väravaid viskama) hakata. Sakslased peavad lootma, et New York Islandersis mängiv väravavaht Thomas Greiss teeks elu mängu ja et äkki hakkavad venelased kodusel MM-il, kus nad peavad kõva tulemuse tegema, „põlve väristama“.
Ennustus: Venemaa võidab normaalajal.

Kanada - Rootsi

Mõlemad said alagrupiturniiri viimases voorus valusa ja üsna kindla kaotuse ning on nüüd tigedad nagu herilased. Peaks tulema kõige pingelisem veerandfinaal. Kanada tavaliselt kahte kehva mängu järjest ei tee, rootslastel on võimsust ja klassi seekord pisut vähem, aga heal päeval mängu küll. Kanadal on nõrgim lüli seni väravavahid, rootslastel kaitseliin.
Ennustus: napp võit Kanadale, aga pole kindel, et normaalajal.

Neljapäeva, 19. mai mängud:

16:15 Tšehhimaa – USA
16:15 Soome – Taani (live Viasat Sport Baltic)
20:15 Venemaa – Saksamaa
20:15 Kanada – Rootsi (live Viasat Sport Baltic)