Alustame väljakuperemeestest - venelased püüdsid mängida liiga ilusat hoki ja said valusasti kõrvetada. Tšehhidel oli pisut õnne ka ja puurivaht Dominik Furch oli superkõva. Fakt on see, et tšehhid olid pisut kiiremad ja tehnilisemad, venelased tõstsid mängu lõpu poole koosseisu pisut ringi, aga ei aidanud seegi. Kodust MM-i "nulliga" alustada peaks olema üsna kainestav. Nagu ütleb targem rahvas, et halba tantsijat segavad eelkõige ... ja siis ka kõik ülejäänud asjad. See viimane lause käis muuseas Venemaa koondise avavooru esituse kohta.

Jagr ikkagi tuleb?

44-aastane Jaromir Jagr sõlmis uue aastase lepingu Florida Panthersiga. Imetore. Aga seejärel sõnas mees, et pole sugugi võimatu, et hüppab Moskva lennuki peale. Pidavat veel paar asja koondise mänedžeriga arutama. See oleks kõva teema!

Soome sai Valgevene vastu mängu käima teisel kolmandikul ja üsna muljetavaldavalt. Kirjutasin, et rünnak neil võimas ja noored teevad ilma. Patrik Lainelt 2+1, sellega kirjutas ta ka Soome hokiajalugu, olles nüüd meie põhjanaabrite noorim MM-il skoorija, vanuses 18 aastat ja 17 päeva. Hyvä, Suomi!

Jäi selline mulje, et Kanada ei näidanud USA vastu pooltki, milleks võimelised. Arusaadav, sest kokku saadi kuskil lennujaamas ja läheb natuke aega, kui mängumasin "õlisemaks saab." Mis siis veel toimuma hakkab? Eks ikka tuhatnelja finaali poole.

Elvis elab!

Elvisel oli eile mask peas, ta on rahvuselt lätlane ja muidu mängib ta hokit maalilises Luganos ning ta perekonnanimi on Merzlikins. Ilmselgelt lootsid rootslased kerge vaevaga õhtule saada, aga võta näpust, Elvis oli kogu aeg ees. Lätlastele oli see punkt kindlasti superboonuseks, Rootsi pääses ehmatusega.

Laupäeva, 7. mai mängud:

12:15 Šveits - Kasahstan
12:15 Slovakkia - Ungari live
16:15 Norra - Taani
16:15 Prantsusmaa - Saksamaa live/crash in
20:15 Läti - Tšehhimaa
20:15 Valgevene - USA