Kohe vahetult pärast Siim Liiviku Örebrosse siirdumist teatati, et uue leivaisa on leidnud ka Rooba, kes Soome esiliigast taas kõrgseltskonda naaseb.

Tänavust hooaega alustas Rooba sarnaselt Liivikuga Espoo Bluesi ridades, kuid sealt mõlemad mehed palgaprobleemide tõttu lahkusid. Kui Liivik liitus HIFK-ga ja jõudis välja Soome meistrisarja finaali, siis Rooba tegutses kaks ja pool kuud põhjanaabrite esiliigas, kus esindas Kokkola Hermesi tiimi.

Pärast ohtra mängupraktika teenimist naaseb Rooba nüüd taas Soome kõrgliigasse, kus ta sõlmis Jyvaskylä JYPiga 2-aastase lepingu. Soovi korral on võimalik seda kontrahti ka aasta võrra pikendada. Lõppenud hooajal jõudis JYP välja Soome meistrivõistluste poolfinaali, kus mängudega 2:4 jäädi alla just HIFK-le.

Pakkumisi oli laual veel

Delfile ja Eesti Päevalehele rääkis Rooba, et variante oli tal laual teisigi: "Kuna ma ei või teistest huvilistest rääkida, siis on mul ka raske kommenteerida, miks täpselt JYP-i valisin. Aga ütlen nii: JYP oli neist pakkumistest, mis mul laual olid, kindlasti parim. Igas mõttes."

Kaks põhjust oskas mängumees siiski välja tuua: "Esiteks on JYP viimase kümnendi Soome üks edukamaid klubisid. Teiseks on näha, et terve organisatsioon toimib: noored arenevad selles meeskonnas pidevalt ja saavad võimalusi."

Milline võiks aga olla Rooba enda roll uues koduklubis? "Väga vara oletada. Võtan seda kõike kui uut ja huvitavat projekti. Pikk leping oligi seetõttu mu enda soov, et saada arenemiseks aega ja kindlust. Erinevalt Espoo Bluesist on JYP-il ka oma meeskonda Mestis-liigas, mis annab hea võimaluse saada pidevalt mänguaega. See on mulle praegu kõige tähtsam," rääkis Rooba, kes liitub meeskonna ettevalmistusega 16. mail. Uues tiimis on talle ka mitmeid tuttavaid nägusid, sest JYP sõlmis täna lepingu veel kaheksa mängijaga, kellest suurel osal samuti Espoo Bluesi taust olemas on.