Bluesi rahalised probleemid tulid esimest korda Soome ajakirjanduses teravamalt teemaks oktoobri lõpus, kui kirjutati, et mitmed Espoo mängijad pole pikalt palka saanud. Rooba ise leidis toona, et see siiski meeskonna madalseisu põhjuseks pole.

"Minule on küll kõik palgad välja makstud. Selles mõttes on kõik korras. Eks meil oli ka algusest peale teada, et meeskonnal rahadega lihtne seis ei ole. Mingi kaudne mõju sellel kindlasti on, aga ei saa öelda, et sellest on hetkeseis tingitud," sõnas 22-aastane Rooba Delfile ja Eesti Päevalehele eelmise kuu lõpus.

12. novembril kirjutas Ilta-Sanomat aga, et asjad on läinud nii kaugele, kus Soome maksuamet soovib välja kuulutada klubi pankroti. Väidetavalt olla pankrotiavaldus juba ka Espoo ringkonnakohtule sisse antud. Kuuldustele lisas tuld ka asjaolu, et Espoo koduhall Metro Areena on väidetavalt finantsilise järelevalve alla minemas, misläbi muudetakse ümber areeni rahastamine ja omanikering. Kõige selle tulemusena on küsimuse alla seatud, kas Blues üldse Soome meistrivõistluseid jätkata saab.

Hetkel on siiski SM-liiga mängudega jätkatud ja viimased tulemused on Espoo tiimi tõstnud eelviimasele, 14. positsioonile. Rahalised raskused on aga jäänud ja kuuldavasti on palkade maksmise probleem veelgi ulatuslikumaks muutunud.

Finantsilisi probleeme tunnistab ka Bluesi juhtkond ja täna sõnas klubi esimees Mika Rautio Helsingin Sanomati vahendusel: "Esiteks soovin tänada Espood viimase aja toetuse eest. Juhtkonnana peame aga vabandama selle eest, et me ei ole meeskonna juhtimise ja finantsilise poolega hakkama saanud. Üks asi on esindusmeeskonna osalemine kõrgliigas, aga teine asi on see, et me oleme suurem üksus koos noortetiimide, vanemate ja fännidega. Teeme kõk, et see kooslus ka püsima jääks."

"Peame leidma viisi, kuidas meie olulisem ressurss - kogu Espoo klubi pere - kokku jääks. Muidugi on seda raske ilma tasuta ja ainult vabatahtliku tööga teha. Kindlasti ei tee kõik need raskused head ka meie tulemustele ja esitustele, aga loodame teie jätkuvale abile ja toele, et klubi uuele tõusule aidata. Näeme hallis!" lisas Rautio.

Lisaks Roobale esindas Bluesi meeskonda eelnevalt ka teine eestlane Siim Liivik, kuid tema lahkus novembri alguses teise Soome kõrgliigatiimi HIFK ridadesse.