Infot on jahmatava plaani kohta veel vähe, kuid raske on esmapilgul mitte olla skeptiline. Muidugi kargasid tõsiusklikud Eesti hokifännid tänase pommuudise peale rõõmust kiljudes püsti, aga realistile tundub idee vähemalt esialgu kahtlane.

* Raha. KHL-i tippude hooaja eelarved on üle 50 miljoni euro. Enam-vähem minimaalne eelarve peaks olema 10 miljonit ehk umbes 10 Kalev/Cramo tänavuse hooaja eelarvet. Kust see raha tuleb? Kes ja miks on nõus niimoodi Eesti klubi peale pillama? Vastloodud Ilvese klubi juhatuse liige Heino Enden kinnitas, et meeskonda ei looda Venemaa ega KHL-i rahaga, vaid asja taga on Euroopas ja Baltimaades tegutsev ärimeeste grupp. Kui kaua nad selliseid summasid põletada soovivad?

* Mängijad. Tasemelt võiks KHL-i sobida maksimaalselt kolm-neli Eesti mängijat. Kas Robert Rooba nõustuks Soomest lahkuma? Reeglite järgi peaks koosseisu kuuluma minimaalselt viis eestlast. Kes? Ja kas neil jääle ka asja oleks?

* Poliitika. KHL on välja kasvanud Venemaa superliigast. Idanaaber on kangesti huvitatud liiga laienemisest. Räägitakse Hiinast, maad on kuulatud Itaalias ja Rootsis, kuhu KHL on kuulduste põhjal valmis ise uue meeskonna looma. Kas on ikka vaja ühises liivakastis mängida riigiga, kes alles hiljuti okupeeris suure osa Ukrainast? Kui Kalev/Cramo puhul saab kasutada vähemalt oma mängijate karastamise argumenti, siis hokis tahaks esmalt teada, keda karastatakse.

* Eesti hoki arendamine. Äsja noortekoondise näol poole hooaja pealt neljanda liikme saanud Eesti meistriliiga vajab tõesti raputust. Aga ehk oleks mõistlik esmalt ühineda Läti või Soome liigaga, kus meie mehed ka reaalselt jääle saaksid? Esmalt tuleks kasvatada mängijad, kellele otsida väljund, mitte vastupidi.

Igatahes elame põneval ajal ja eks aeg annab vastused. Esialgu on kindel vaid see, et kui KHL tõesti võtab Tallinna Ilvese oma rüppe vastu, siis kodumängud peetakse Tondiraba jäähallis.