Bluesi rahalised probleemid tulid esimest korda Soome ajakirjanduses teravamalt teemaks oktoobri lõpus, kui kirjutati, et mitmed Espoo mängijad pole pikalt palka saanud. Rooba ise leidis toona, et see siiski meeskonna madalseisu põhjuseks pole.

"Minule on küll kõik palgad välja makstud. Selles mõttes on kõik korras. Eks meil oli ka algusest peale teada, et meeskonnal rahadega lihtne seis ei ole. Mingi kaudne mõju sellel kindlasti on, aga ei saa öelda, et sellest on hetkeseis tingitud," sõnas 22-aastane Rooba Delfile ja Eesti Päevalehele toona.

Täna kirjutab Ilta-Sanomat aga, et asjad on läinud nii kaugele, kus Soome maksuamet kuulutab välja klubi pankroti. Väidetavalt on pankrotiavaldus juba ka Espoo ringkonnakohtule sisse antud. Klubi tegevjuht Jarmo Koskinen ühtegi spekulatsiooni põhjanaabrite meediale kommenteerida ei soovinud.

Kuuldustele lisab aga tuld asjaolu, et Espoo koduhall Metro Areena on väidetavalt finantsilise järelevalve alla minemas, misläbi muudetakse ümber areeni rahastamine ja omanikering. Kõige selle tulemusena on suure kahtluse all, kas Blues üldse Soome meistrivõistluseid jätkata saab.

Rohkem infot peaks antud küsimuses saabuma päeva jooksul.

Lisaks Roobale esindas Bluesi meeskonda eelnevalt ka teine eestlane Siim Liivik, kuid tema lahkus nädal tagasi teise Soome kõrgliigatiimi HIFK ridadesse.

Roobat ennast pole Delfil õnnestunud veel telefonitsi tabada.