37-aastane Tupamäki juhendas lõppenud hooajal Mestise klubi KeuPa HT. Varem töötas Tupamäki Jyväskylä JYP-i ja Lappeenranta SaiPa noortevõistkondadega.

Täna 39-aastaseks saav Karhula võitleb Suomi-Sarja meeskonna Kokkola Hermese peatreenerina järgmiseks hooajaks Mestisesse pääsu nimel ning alustab homme Suomi-Sarja finaali Joensuu Jokipojat meeskonna vastu. Varasematel hooaegadel oli Karhula Kouvola KooKoo noortetreener.

28-aastane Eerme tuli äsja Ungari klubi Miskolci Jegesmedvék abitreenerina MOL-Liiga meistriks ning on viimastel hooaegadel olnud erinevate Eesti koondiste abitreeneriks.

Eesti Jäähokiliidu presidendi Rauno Parrase sõnul pani koondise treenerite meeskonna kokku EJHL-i vastutav treener Ismo Lehkonen. ”Ismo Lehkonen on Eesti Jäähokiliidu vastutav treener, kellega koostöös töötame välja ja viime ellu Eesti jäähoki nelja aasta arenguplaani. See aga ei tähenda, et Lehkonen on ise alati Eestis kohal, kuna ta töötab samaaegselt Soome Mestise klubi TuTo Hockey peatreenerina. Tänavuseks MM-iks leidis ta meie jaoks Tupamäki ja Karhula, kellega koos juhendab meeskonda Märt Eerme. Oleme uue treenerite koosluse üle väga rõõmsad ning loodame, et kolme noore mehe juhendamisel saavutab koondis MM-il hea tulemuse,” ütles Parras.

Parrase kinnitusel kannavad Tupamäki ja Karhula koondise eesotsas võrdset vastutust ning jagavad vajalikud ülesanded omavahel ära. ”Eerme aitab koondise juhendamisel kaasa. Tema roll on tänavu oluliselt kasvanud. Äsjane edukas hooaeg Ungaris andis Märdile treenerina palju juurde. Lisaks tunneb tema Eesti koondise mängijaid väga põhjalikult,” lisas Parras.

Jussi Tupamäki kinnitas EJHL-i pressiteenistusele, et ootab põnevusega uut väljakutset Eesti koondise treenerina. ”Minu jaoks avaneb uus võimalus MM-turniiril Eesti koondist juhendada. Meie ülesanne on valmistada meeskond ette selliselt, et suudame lühikese perioodi jooksul saavutada maksimaalse tulemuse. Ootan pikisilmi kohtumist Eesti koondise mängijate ja meeskonnaliikmetega,” rääkis Tupamäki.

Karhula sõnul puudub tal hetkel Eesti jäähoki ega mängijate kohta põhjalik teave, kuid ta üritab end kõige vajalikuga kiiresti kurssi viia. ”Töötasin koos Lehkoneniga KooKoo juures ja mul on väga hea meel, et ta mind Eesti Jäähokiliidule koondise juhendajana välja pakkus. Ootan turniiri suure huviga ning üritame edukalt esineda. Küllap õpime mängijatega üksteist kiiresti tundma,” leidis Karhula.

MM-i I divisjoni B-grupi turniir toimub 13.- 19. aprillini Eindhovenis. Eesti vastasteks on Lõuna-Korea, Leedu, Horvaatia, Suurbritannia ja Holland.