Üks projekti initsiaatoritest on 48-aastane venelane Andrei Belmatš, kes on Ilja Kovaltšjuki endine agent ja endine Hantõ-Mansiiski Jugra klubi direktor. Belmatš avas intervjuus portaalile russia-hockey.ru pisut projekti tagamaid.

Belmatš ütles, et klubi eelarve püütakse koostada samasse suurusjärku Riia Dinamoga või Zagrebi Medvescakiga. "Tegeleme juba numbritega ning ma näen võimalust koostada üks huvitav äriprojekt," ütles ta.

Intervjueerija oli hästi kursis, et Eestis on populaarseim spordiala korvpall, kuid Belmatši sõnul ei jää ka hoki sellest palju maha. "Riik vajab suurt klubi, mis mängiks Euroopa suurimas liigas," ütles ta, lisades, et see aitaks kaasa ka Eesti hokikoondise arengule ning viia kunagi meie rahvusmeeskonna samale tasemele Lätiga.

Belmatš rääkis veel paljugi sellest, mis Eesti ajakirjandusest juba läbi käinud - et projekti Eesti-poolseks vedajaks on korvpallitreener Heino Enden ning Tallinna linnal on klubile pakkuda hea treening- ja mängupaik Tondiraba halli näol.

Kuidas sündis mõte panna klubile selline nimi? "Sellele eelnesid pikad arutelud. Ilves on Eesti rahvusloom. Ta teab hästi, millal on õige hetk hüpata ja võita. Meie klubi ideoloogia on ilvesega sarnane," ütles Belmatš.

"8. detsembril lähme KHL-i liiga kontorisse. Hoiame pressi informeerituna. Loodame inimeste mõistmisele," lisas ta.