22-aastane Rooba sõlmis täna Hermesega käesoleva hooaja lõpuni kestva lepingu.

Eesti hokimees rääkis Delfile ja Eesti Päevalehele, et otsustas klubi vahetamise kasuks pärast seda, kui rahalistesse raskustesse sattunud Espoo Blues andis kõigile mängijatele vabad käed klubist lahkumiseks.

"Kuna minu hooaja algus oli ka aia taha läinud, ma ei ole kuidagi oma mängu leidnud ning kõik oli väga negatiivne, siis leidsin, et vajan mingit muutust. Oma agendi ja vanematega nõupidamisel leidsime, et hetkel oleks kõige õigem astuda üks samm tagasi ja minna Soome tugevuselt teise liigasse," selgitas Rooba.

Eestlase palkamise vastu tundis huvi mitu klubi, kuid Kokkola Hermese huvi oli kõige konkreetsem. "Nemad soovisid mind kindlalt. See on suurepärane klubi, kus on head mängijad ja head treenerid. Saan siin korralikult mänguaega ning hakkan kandma suurt rolli. See on suurepärane koht, kus areneda," kiitis Rooba uut koduklubi.

Eestlane tegi täna Kokkola meeskonnas juba ka esimese treeningu. Hermese treeneriteks on varasemalt ka Eesti koondisega seotud olnud Antti Karhula ja Märt Eerme.

Rooba tunnistas, et Soomest lahkumisele ta ei mõelnud, sest siis oleks klubivahetus keerulisema paberimajanduse tõttu venima jäänud.

Eestlane peaks avamängu uue klubi eest pidama juba kolmapäeval, kui kohtutakse Rovaniemi Kiekkoga. Hermes asub hetkel esiliigas 7. kohal, kuid pronksikoht on vaid viie punkti kaugusel.

Rooba esindas Espoo Bluesi viimase viie hooaja jooksul Soome meistriliigas kokku 117 mängus.