Eesti väravad viskasid täna Andrei Makrov (2), Filipp Švarogin ja Deniss Konišev. Eesti koondise väravas hiilgas Villem-Henrik Koitmaa koguni 55 tõrjega. Leedu väravavaht Mantas Armalis tegi kahjutuks 22 litrit.

Eesti sai turniiril kolmanda koha ühe võidu ja kahe kaotusega.

Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki ütles tänase võidumängu järel EJHL-i pressiteenistuse vahendusel, et tee võidule Leedu üle sillutasid meeskonna kolm põhiväärtust – raske töö, loovus ja ühtekuuluvus.

“Võit oli väga magus, võime olla igati rahul. Võidu tõid meeskonna kolm põhiväärtust – raske töö, loovus ja ühtekuuluvus. Kogu meeskond tegi väljakul väga head koostööd ning läbi raske töö jõudsime soovitud tulemuseni, see ongi kõige tähtsam,” sõnas Tupamäki.

Peatreener möönis, et mängus oli liiga palju emotsioone ning mängijad teenisid liigselt karistusminuteid, kokku kogunes neid 16 leedulaste 12 vastu. “Samas mängisime arvulises vähemuses väga hästi,” tunnustas Tupamäki oma hoolealuseid.

Peatreener ei soovinud ühtegi mängijat eraldi esile tõsta. “Andrei Makrov viskas täna kaks väravat, Aleksandr Petrov ja Robert Rooba andsid kumbki kaks resultatiivset söötu, Villem-Henrik Koitmaa tegi väravas 55 tõrjet. Siiski ei taha ma nimesid välja tuua – võidu taga oli eelkõige suurepärane meeskonnatöö ja kõikide mängijate ühine pingutus,” ütles Tupamäki.

Tupamäki jääb Budapesti turniiriga kokkuvõttes rahule. “Esimese mängu kaks esimest kolmandikku olid meie jaoks natuke rasked kuna tempo oli teine kui enamik mängijatest on harjunud. Siis saime aru kuidas tuleb sellise tempoga mängida ja mängisime hästi kuni lõpuni välja."

“Ütlesin enne turniiri meestele, et kõik neist ei pääse MM-i meeskonda. Seetõttu on oluline iga päev ennast näidata, et MM-i meeskonda jõuda. Juhtivatelt mängijatelt ootasin liidrirolli väärikat kandmist ning nad said sellega hästi hakkama,” oli Tupamäki meeskonnaga rahul.