Neljapäeval teatati, et Anderson lahkub mõneks ajaks meeskonna juurest. Kaks päeva hiljem selgus ka põhjus: tema naisel Nicholle'il diagnoositi vähk. Reede õhtul sai mängus Calgary Flamesiga vigastada Ottawa varuväravavaht Andrew Hammond ning klubi vaatas juba kogenematute Chris Driedgeri ja Matt O'Connori otsa, et üks neist järgmises mängus postide vahele panna.

Perekonna nõusolekul avaldas Senatorsi peamänedžer Pierre Dorion laupäeva naise diagnoosi ning uudise, et Anderson naaseb juba pühapäevases mängus väravasuule. Dorioni teatel oli otsuse taga just Nicholle, kes veel haiguse tõsiduse teada saamiseks analüüside vastuseid ootab.

Andersoni pere toetuseks kandsid mõlema meeskonna treenerid eile vähiravifondi Hockey Fights Cancer lipse.

35-aastane Anderson suutis säilitada keskendumise ja tegi supermängu, kinkides Oilersile üheksa mängu jooksul alles teise kaotuse. Edmonton tegi mängu jooksul 37 pealeviset, Senators 22.

Lõpusignaali kõlades kogunesid mängijad emotsionaalseks muutunud Andersoni ümber. Väravavaht nimetati ka kohtumise parimaks mängijaks. Sooja aplausiga kostitas meest ka Edmontoni publik.

In his first game back after finding out his wife has been diagnosed with cancer, Craig Anderson gets a shutout and named 1st Star. Amazing. pic.twitter.com/wTJJk9ygNU— Hockey Tweets (@HKY_Tweets) October 31, 2016