Mickelson tegi Šotimaal Royal Trooni väljakul 63 lööki, korrates sellega suurturniiride päeva rekordit. Varem oli sama tulemust neljal suurel turniiril mängitud koguni 27 korral.

Viiekordne suurturniiride võitja Mickelson jäänuks kindlasti päevaga enam kui rahule, kui ihaldatud 62 lööki poleks olnud niivõrd lähedal - viimasel griinil tundus juba, et pall on veeremas auku, ent justkui neetud, "otsustas" viimasel hetkel ikkagi augu servast üle vupsata.

"See oli mu elu paremaid ringe. Viimane putt oli võimalus teha ajalugu. Teadsin seda ja mõnikümmend sentimeetrit enne auku mõtlesin, et saingi hakkama. Astusin juba palli august korjama, adrenaliin 62 löögi üle pumpamas... ja siis hüppas pall välja ja murdis mu südame. Selline asi torkab valusalt," rääkis Mickelson meediale.

Vaata videot Mickelsoni viimasest löögist:

You can't get any closer to 62. 💔
pic.twitter.com/eS7qnQ4LYY

— PGA TOUR (@PGATOUR) July 14, 2016


Kaheksa lööki alla par'i teinud Mickelson edestab avapäeva järel kaasmaalast Patrick Reedi ja sakslast Martin Kaymerit kolme löögiga.

Maailma edetabeli tippudel, meedias "hämmastavaks nelikuks" ristitud meestel avapäev nõnda hästi ei läinud - Jason Day saldo on kõigest +2, Jordan Spiethil ja Dustin Johnsonil 0, Rory McIlroy neljast parimana -2 ehk kuus lööki Mickelsonist tagapool.