Spiethist sai 38 aasta jooksul esimene, kes juhtinud Mastersil alates esimesest võistluspäevast kuni võiduka lõpuni. Samuti kordas ta Tiger Woodsi 1997. aasta Mastersi rekordit, lõpetes 18 löögiga alla par'i - vaid bogey viimasel rajal röövis temalt uue rekordi. Ka Woodsi jaoks oli see tol hetkel esimene suurturniiri võit ning samuti 21-aastaselt.

Spieth näitas viimasel võistluspäeval külma rahu, alustades neljalöögilise eduga Justin Rose'i ees ega lastes jälitajaid kordagi kolmest löögist lähemale. Lõpuks edestas ta Rose'i ja teist kohta jagama kerkinud Phil Mickelsoni nelja löögiga. Esikohaga 1,8 miljonit dollarit võitnud Spiethi viimase päeva tulemus oli 70.

"See oli vaieldamatult mu elu parim päev. Saada osaks Mastersi ajaloost, oma nimi karikale ja roheline võidupintsak igaveseks - ma ei suuda seda kõike veel mõista," ütles Spieth, kes oli Mastersi võidule lähedal juba aasta tagasi, kui juhtis viimasel võistluspäeval korraks Bubba Watsoni ees kahe löögiga, ent taandus lõpuks teiseks.

Neljandaks kerkis tulemusega -12 maailma esinumber Rory McIlroy, kes 66 löögiga oli viimase võistluspäeva parim. Spieth tõusis esikohaga maailma edetabelis tema järel teiseks.

Viimast päeva McIlroy'ga ühelt realt alustanud, vigastuspausilt naasnud 14-kordne suurturniiride võitja Woods tegi viimasel päeval 73 lööki ning langes tulemusega -5 jagama 17. kohta.