Chambers Bay nõudlikel radadel, eelkõige aga palju kriitikat saanud ebaühtlastel griinidel rullus esikoha pärast kahe ameeriklase dramaatiline duell.

Spieth näis olevat juba "ühe jalaga" võitja, kuni tegi eelviimasel rajal double bogey. Tänavu vaid 21-aastaselt ka aasta esimese suurturniiri Mastersi võitnud Spieth lõpetas päeva aga birdie'iga viimasel rajal, kogutulemusega -5 ja jäi Johnsoni tulekut ootama.

Elu esimest suurturniiri esikohta jahtinud Johnson lõi endale kahe suurepärase löögiga kõik eeldused nii võiduks kui ka Spiethiga play-off'i pääsemiseks, ent raiskas mõlemad - esmalt eksis ta neljameetrisel eagle-putil, seejärel ka meetrisel birdie-putil. Johnson ja lõuna-aafriklane Louis Oosthuizen kaotasid Spiethile esikoha ühe löögiga.

"Olen šokis. Ma pole midagi sellist varem kogenud. Raja teine pool oli tohutult pingeline," kommenteeris Spieth, kellest sai kõigest kuues mängija, kes võitnud samal aastal nii Mastersi kui ka US Openi. Eelmised kolm, kes seda suutsid, olid legendaarsed Tiger Woods, Jack Nicklaus ja Arnold Palmer.

Viimasel päeval tegi oma turniiri parima esituse maailma esinumber Rory McIlroy, kes +4-lt alustades jõudis kuue birdie'iga 13. raja järel juba tulemuseni -2. Suurt come-back'i siiski ei sündinud - kaks bogey viimastel radadel langetasid ta üheksandat kohta jagama.

Aasta kolmas suurturniir The Open toimub Šotimaa kuulsal St. Andrewsi väljakul 16.-19. juulil.