Pärast seda, kui viimastel nädalatel vallutas maailma golfiuudiste pealkirjad värske Mastersi võitja Jordan Spieth, tõestas McIlroy oma klassi, pälvides seitsme järjestikuse matšivõiduga esikoha San Franciscos toimunud rajamängu maailmameistrivõistlustel.

Pühapäevane otsustav võistluspäev oli põhjaiirlase jaoks eriti väljakutsuv. Esmalt alistas ta eelmisel õhtul pimeduse tõttu pooleli jäänud matšis lisaradadel Paul Casey, kusjuures starditi nii varakult kui kell 6.45.

Seejärel võitis McIlroy poolfinaalis maailma viienda numbri Jim Furyki, olles veel kaks rada enne lõppu kaotusseisus, ent lõpetades matši birdie' ja eagle'iga. Finaalis Gary Woodlandi vastu taolist lõpuspurti enam vaja ei läinud - nelja järjestikuse rajavõiduga haaras ta kiirelt ohjad ning kahest punktist lähemale Woodland enam ei pääsenud.

McIlroy'st sai esimene maailma esinumber pärast Tiger Woodsi, kes võitnud ilmselt kõige rohkem üllatusi pakkuva tippvõistluse. Samuti sai temast kolmas golfimängija pärast Tiger Woodsi ja Jack Nicklaust, kes 25-aastaselt või nooremalt võitnud vähemalt 10 PGA turniiri. McIlroy sai esmaspäeval 26-aastaseks.

Kolm nädalat tagasi Mastersi võiduga maailma edetabelis teiseks kerkinud 21-aastane Spieth ei pääsenud San Franciscos kaheksandikfinaali, sest kaotas otsustavas alagrupimatšis endast kaks korda vanemale Lee Westwoodile.