Tõsine Golfimaraton by Johnnie Walker on eriformaadis ühepäevane individuaalvõistlus punktimängus, kus mängitakse 90 rada. Iga 18 raja läbimise järel on 20-minutiline paus koos kõhutäitmisega.

Klubi White Beach Golf juhataja Vahur Tamm ütleb, et maraton ongi pigem selline piiride kompamise võistlus, kus osalevad ainult "hullud" ehk siis hardcore golfarid. "Eelmisel aastal korraldasime selle esimest korda ja osalejaid oli 20, kes kõik ka lõpetasid. Mitte keegi ei katkestanud! Sel aastal ootame umbes sama arvu osalejaid," räägib ta. "90 rada ühe päevaga on loomulikult raske ja seega ei saa selline võistlus olema kunagi osavõtjaterohke. Kuid ka Mount Everest`i tippu on raske tõusta, aga ikka tehakse seda, kuigi see võrdlus on loomulikult täiesti ebavõrdne."

Tõsise golfimaratoniga alustatakse kell 4.30 hommikul ja lõpetatakse umbkaudselt kell 23 õhtul, seega saab Vahur Tamme sõnul seda korraldada ainult aasta kõige lühemal ööl, et mäng algaks ja lõpeks enam-vähem valgel ajal.

"Mängitakse 2 mängijaga flight`ides ning mänguvormiks on punktimäng — seda selleks, et mängutempo oleks kiirem. Iga ringi järel flight`id regrupeeritakse ja seda täiesti proosalisel põhjusel — kujuta ette, et mängid paaris sellise inimesega, kellega jutt näiteks ei istu. Ja sa pead seda tegema kõik 5 ringi järjest! See oleks juba psühholoogilise surve moodi," vaatleb Vahur Tamm võistlust ka teistest aspektidest.

Kokku läbitakse Tõsise Maratoni käigus golfi mängides ligi 60 kilomeetrit ja tehakse umbes 400 lööki. "Seega täiesti tõsine maraton, sõna otseses mõttes," kinnitab võistluse võõrustaja.