Võistluste vastu on huvi väga suur, Euroopa Golfi Liit on saanud 200 sooviavaldust, kuid võistlema pääseb 144 golfimängijat. Rahvuslikud alaliidud peavad tegema oma valiku ning Eesti Golfi Liit saadab võistlustele kaks kõige kõrgema reitinguga mängijat – valitseva Eesti löögimängu meistri Sander Aadusaare ja selle aasta rajamängu meistri Egeti Liivi.

"Eesmärk on kategooria läbida. Tean, et esikümnesse või esikolmikusse on väga raske jõuda, kuid võimalus on alati olemas, kuigi tõenäosus väike. See on tippvõistlus tipptasemel," räägib Egeti Liiv. "Hetkel on mul mäng üsna heal tasemel ja veel on mul 12 aastat kogemusi, need on suurimad abimehed." Ka Sander Aadusaar ootab EM-i rahulikult. "Tunnen ennast mängides kindlalt ja arvan, et olen võistlusteks valmis," kinnitab ta.

Eesti Golfi Liidu president Marko Kaljuveer arvab, et kindlasti võib nendel päevadel Eestis näha maailma golfi tulevikutegijaid. “Kui vaatame ajalukku, siis 2009. aastal tuli Euroopa meistriks prantslane Victor Dubuisson, kes täna kuulub maailma paremikku, 2007. aastal tuli kolmandaks selle aasta Masters’i võitja inglane Danny Willet, 2006. aastal võitis tiitli Rory McIlroy Põhja-Iirimaalt, golfimaailma absoluutne tippmängija. Neid nimesid on teisigi,“ ütleb Kaljuveer.