“Olen viimastel nädalatel harjutanud nii Valgerannas, Tahkurannas kui ka Jõelähtmel, rõhk on olnud mängida radadel läbi erinevaid situatsioone, eriti lähimängus,” sõnas Egeti Liiv. “Loomulikult on see võistlus minu karjääri üks suurimaid ja tähtsamaid,” lisas Liiv, kes esindas Eestit ka eelmisel aastal. See, et tänavune võistlus toimub Eestis nii innustab kui pingestab. “Arvan, et kaasaelajate ootused on päris kõrged, sest EGCC on ju põhimõtteliselt minu koduväljak. Ka enda ootused on seetõttu kõrgemad,” tõdes Liiv.

Nii Liivi kui ka teise Eesti esindaja Sander Aadusaare eesmärk on läbida cut ehk jõuda viimasele mängupäevale 60 parema sekka.

„Olen saanud kaks nädalat korralikult ette valmistada, veidi olen teinud muutusi tehnikas. Loodan, et võistluste ajal kõik toimib,“ sõnas Aadusaar.

Kohal on ka tiitlikaitsja Stefano Mazzoli, kes eile Jõelähtme väljakuga tutvus. Itaallane loodab head tulemust ka tänavu, sest võitja tiitliga kaasneb võimalus mängida järgmise aasta British Openil.

Eesti Golfi Liidu presidendi Marko Kaljuveeri sõnul on suur au võõrustada Euroopa parimaid amatöörmängijaid, kellest võime aastate jooksul veel palju kuulda. „Selle turniiri on võitnud näiteks tänane superstaar Rory McIlroy Põhja-Iirmaalt, aga näiteks ka aastaid maailma tippu kuulunud hispaanlane Sergio Garcia,“ sõnas Kaljuveer. „Kui Eesti mängija jõuab 60 parema sekka, oleme suure eesmärgi täitnud. Loodame, et meie noormeeste pingutusi tuleb jälgima ka rohke publik,“ lisas Kaljuveer. Pealtvaatajatele on võistlus kõigil neljal päeval tasuta.

EM-ist võtavad osa 28 riigi golfarid. Mängupäevad algavad kell 7.30, orienteeruv lõpp on kell 19.30. Euroopa meister selgub 6. augusti õhtuks. Kolmapäeval ja laupäeval teeb võistlusest otseülekande Delfi TV.