"Mina, Egeti Liiv, eksisin Tallinna lahtiste meistrivõistluste viimasel päeval reegel 6-6d vastu ja soovin enda diskvalifitseerimist ja loobumist Tallinna meistritiitlist," kirjutas Liiv võistlusjärgsel päeval Eesti Golfi Liidule.

Liivi viimase võistluspäeva tulemuskaardil ei olnud märkija Kristo Tullus kirja pannud 18. raja bogey ja tulemus lisati pärast kaardi mõlemapoolset allkirjastamist ja tulemuse edastamise alast lahkumist. Tegemist on reegli 6-6d rikkumisega, mis tähendab võistleja diskvalifitseerimist.

Seejuures ei tee golfireeglid vahet, kas tegemist on mängija tähelepanematusega - Liivi rikkumine seisnes selles, et ta edastas puuduliku kaardi ega märganud tulemuse mittemärkimist, isegi mitte kaardi ülekontrollimisel, vahendab Eesti Golfi Liit.

"Tunnistan ka enda viga, et võistluskomitee poolt ei diskvalitseerinud Egeti Liivi koheselt," sõnas Eesti Golfi Liidu president Marko Kaljuveer. "Seda kõrgemalt tunnustan Egeti Liivi käitumist, mis näitab, et golf on aumeeste mäng ning tiitlist tähtsam on eetiline ja aus sport."

Liivi diskvalifitseerimise järel kerkis Tallinna meistriks Marten Palm, hõbedale Timo Raukas ja pronksile Janno Sild.

"Spordiaasta lõpus on Egeti Liiv oma ausa käitumisega kindlasti üks fair play auhinna kandidaat," arvas Kaljuveer.

Liiv koos Sander Aadusaarega stardib kolmapäeval Jõelähtmel Euroopa meistrivõistlustel. Delfi TV otseülekanne kolmapäeval Jõelähtmest algab kell 12.15.