Liiga eestvedajate Madis Šumanovi ja Tom Liivrandi sõnul on esmane eesmärk kohalikule publikule e-sporti kui arvestatavat ala tutvustada ja pakkuda võimalust mängijatel enda oskusi arendada.

"Selleks, et anda inimestele aimu, kuivõrd laiaulatusliku spordialaga on tegemist, siis Suurbritannias oli e-spordi käive möödunud aastal koguni neli korda suurem kui Netflixil ja Spotify'l kokku," rääkis Gamerly asutaja Madis Šumanov.

Liiga hakkab toimuma kaks korda nädalas – teisipäeval võistlevad omavahel 32 tiimi, kes selgitavad välja kaheksa parimat, kes laupäeval veerandfinaalides kokku lähevad. Teisipäevastel võistlustel keskendutakse rohkem mängulisele poolele ja kommentaatoritega otseülekannetele. Laupäevasel kulminatsioonil lisandub stuudio koos tuntud külaliste, humoorikate vahepalade ning nädala kuumimate uudistega. Turniiri auhinnafond on 500 eurot, mis kõik kuulub võitjale.

Eesti tuntuim e-sportlane on "Dota 2" mänguga tervelt 1,46 miljonit teeninud 28-aastane tartlane Clement "Puppey" Ivanov.

18-aastane eestlane Robin "Ropz" Kool võitis selle aasta märtsis Budapestis toimunud F4 Future Sports Festivalil "Mousesports" meeskonna ridades esikoha. Viieliikmeline tiim teenis võiduraha 200 000 eurot.

Otseülekanded turniirist on eeloleval kaheksal nädalal nii teisipäeviti kui ka laupäeviti nähtavad Delfi TV vahendusel!