Kui reeglina kulub tastumiseks üle 6 kuu, siis loomulikult on olemas ka edulugusid. Internetiavardustest võib leida näiteks USA teismelise Abbie Trzeciaki loo. Keskkoolis võrkpalli, korvpalli ja kergejõustikuga tegelenud Trzeciak naasis ristatisideme operatsiooni järel võistlusareenile 3,5 kuud pärast operatsiooni.

Trzeciak vigastas põlve ristatisidet 2013. aasta 21. mail odaviset harjutades. Operatsioonil käis ta 12. juunil ning sügisel mängis ta taas kooli võistkonnas võrkpalli.

Trzeciaki taastusraviga tegeles dr Lyneil Mitchell. Arsti sõnul on taastusravi puhul kõige olulisem sportlase suhtumine. Kõike õigesti tehes olevatki võimalik tavapärasest kiiremini taastuda. Samas rõhutas ta, et võistlusareenile võib naasta taastusravi lõppedes ehk liialt kiirustada ei tohi.

Täpsemalt räägiti, et esimese asjana tuli hakata tugevdama reie nelipealihast. Tegemist on kõige olulisema lihasega, mis aitab tagada põlve stabiilsust. Kolme kuuga suutis ta jalas kogu jõu taastada.

“Oli suurepräane kogemus, kuna minu võistluspaus pidi olema palju pikem. Ma ei osanud sellisest asjast unistada,“ tunnistas Trzeciak.