World Cup Skateboarding (www.wcsk8.com) karikaedetabel reastab igal aastal maailma olulisematel ja suurematel piirkondlikel rulavõistlustel saavutatud tulemusi, hoides silma peal hooaja edukamatel rulatajatel. Veebruari alguses Simple Sessionil osalevate rulatajate võistlustulemused lähevad kirja WCS Pro Street ehk professionaalide tänavastiili kategoorias. Simple Sessionist saab WCS 2017 hooaja avaüritus.

“Simple Session on end pikkade aastatega tõestanud kui Euroopa profirulatajate üks lemmiksündmusi. WCS on väga elevil, et just Simple Session lööb lahti meie rahvusvaheliste võistluste karikasarja, andes nii tippvõistlejatele kui ka tõusvatele talentidele võimaluse oma andeid kohe hooaja alguses tippkonkurentsis näidata. Nüüd, mil rulasõit on ametlikult olümpiaala, on vajadus kõrgetasemeliste võistluste järele nagu Simple Session vägagi reaalne,” sõnas World Cup Skateboardingu esindaja Don Bostick.

Karikavõistlusi korraldava samanimelise organisatsiooni üks juhtliikmetest on ka legendaarne rulataja ja Simple Sessioni pikaajaline võistluskommentaator Dave Duncan. “Simple Sessioni võistlusväljak on alati maailmatasemel ning võistluse jam-formaat põnev nii sõitjatele kui fännidele. Tallinn on koht, kuhu nii Euroopa kui ka kogu maailma sõitjad saabuvad selleks, et tähistada tõelist rulasõidu vaimu,” märkis Duncan.

Üheks maailma rahvusvahelisemaks ekstreemspordisündmuseks kasvanud Simple Sessioni pooleteise kuu pärast toimuvale võistlusele on tänaseks kinnitatud terve rida maailma tipprulatajaid: võistluse seninägematult võimsale võistlusplatsile tulevad maailmakarikasarjapunkte püüdma mitmekordne rula maailmakarikasarja võitja Kelvin Hoefler, Simple Sessioni võitjad Aurelien Giraud ja Robin Bolian ning samuti aastate jooksul Eestis võidukas olnud Greg Lutzka, kes on ka kolmekordne poodiumimees X-Mängudel.

Simple Sessionist võtab tänavu osa ligikaudu 140 oma ala tippu umbes 30 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Saku Suurhalli kerkib võistluse ajaks hiigelsuur ja unikaalne ühekordne võistluspark, mis ühendab tavaliselt väga erinevatel obstaaklitel ja linnamaastikel harrastatavate võistlusalade jaoks vajalikud nüansid üheks suurejooneliseks vaatemänguplatsiks. Pargi autoriks on taas X Games'i, Red Bull Skylines'i, Nike Pro ja teiste maailma tippvõistluste number üks pargidisainer Nate Wessel, kes disainib Simple Sessionile võistlusväljakuid juba 10 aastat.

Võistlused lööb lahti laupäev, 4. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 5. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia.

Juba 17 aastat Eesti publiku talve ja kevadesse põnevust ja adrenaliini pumbanud ülemaailmselt tunnustatud BMX- ja rulavõistluse festivalipassid on kuni aasta lõpuni saadaval erihinnaga 25 eurot. Esmakordselt on eelmüügis ka päeva- ning perepiletid, lisaks kehtivad grupisoodustused suurematele seltskondadele. Võistlusi saadab läbi pika nädalavahetuse pöörane peoprogramm ööklubides ja peopaikades üle Tallinna.

Simple Session (est. 2001) on maailmas tuntud kui üks oodatumaid, vaadatumaid ning enimkajastatud ekstreemspordisündmusi, mis toob kokku tipptegijad ja tõusvad tähed igast ilma otsast. Veebiülekannet võistlusest jälgivad sajad tuhanded silmapaarid ning võistlust on lisaks lugematutele erialaväljaannetele aastate jooksul kajastanud telekanalid NBC Sports, Extreme Sports Channel, Eurosport, ESPN, Fuel TV, Fox Sports ja MTV.