"Asi ei ole tegelikult rahas, vaid selles, et me tahame toetada õigeid asju. Me üritasime tagada selle, et kõik saavad, mis nad vajavad. See on üsna orgaaniline kokkulepe," jäi XDubai spordimarketingi mänedzer Morgan Carlson salapäraseks.

Simple Session on esimene võistlussari, millele 2014. aastal alustanud firma on õla alla pannud. XDubai tiiva all võistleb siin ka kaks sportlast - norralane Ola Selsjord BMX-is ja prantslane Robin Bolian rulasõidus.

Miks XDubai üldse Sessionisse investeerib? "Meie eesmärk on ennekõike näidata Dubaid kui reisisihtkohta ja selle kõrvalt propageerida sportlikke eluviise. Simple Session on pika ajalooga bränd, kes on oma juured sügavale BMX-i ja rulasõidu maailma kasvatanud. Kuna olen ka ise Eestiga tihedalt seotud, siis olen sellel üritusel aastaid silma peal hoidnud. Mulle meeldivad sellised rohujuuretasandi üritused, eriti need, mis mõlemat ala kombineerivad," rääkis Carlson.

XDubai on Dubais ka ühe oma rulapargi avanud ning lähiaastatel on neid plaanis Araabia Ühendemiraatidesse veelgi rajada. Ulmelisi plaane Calsoni sõnul esialgu ei tehta. "Kalkuleerime kõik oma sammud hoolikalt läbi, sest tahame asju teha õigesti ja õigete inimestega, mitte astuda mõnda rumalat sammu. Üks neist õigetest asjadest on olla seotud Simple Sessioniga. See lihtsalt kõlab nii loogiliselt. Ning kõik uued asjad, mis me ette võtame, peaksid kõlama loogiliselt," lisas rootslane.