Sildaru haaras avavooru järel liidrikoha 92,33 punktiga ning esimesel positsioonil oli ta ka teise vooru järel. Teises voorus kogus eesltanna 89,00 ja kolmandas 90,66 silma.

Oodatult käis esikoha nimel heitlus Sildaru ning Pyeongchangi olümpiavõitja Cassie Sharpe'i vahel. Sharpe'i kaks esimest laskumist ei tulnud ideaalselt välja, kuid kolmandal suutis ta teha enda parima soorituse. Kanadalanna suutis sõidu esimeses pooles ja ka lõpus näidata suurepärast kõrgust ning see tõi talle lõpuks esikoha. Olümpiavõitja viimase laskumise skooriks oli 94,00 punkti ehk edu Sildaru ees oli lõpuks alla kahe silma.

Sharpe ja Sildaru on nüüd karjääri jooksul saanud teineteise vastu võistelda kolmel suuremal jõuproovil. Aspeni X-Mängude järel on seis Sharpe'i kasuks 2:1.

„Kelly tegi nii kõva võistluse ja sundis mind pingutama. Ma vajasin seda (kuldmedalit). See on kõige tähtsam kuldmedal. Olen väga õnnelik. See on suurim autasu ekstreemsportlastele,“ rõõmustas Sharpe võistluse järel.

Kuigi Sharpe oli võistluse eel suurimaks soosikuks, siis Aspenis ei olnud ta varasemalt kuldmedalit võitnud. Seejuures oli tema parimaks eelmise hooaja pronksmedal. Lisaks Pyeongchangi olümpiakullale oli seni tema suurimaks saavutuseks Oslo X-Mängude esikoht 2016. aastast.

Kolmandana kerkis poodiumile kanadalanna Rachael Karker. Sel hooajal Dew Touril võidutsenud Karker kogus parimal laskumisel 86,33 silma.

Sildaru jaoks jätkuvad Aspeni X-Mängud juba Eesti aja järgi reede õhtul, kui kavas on tema trumpala pargisõit. Kell 19.00 algav võistlus on nähtav Delfi TV eetris.

Rennisõidu lõppjärjestus:

1. Cassie Sharpe 94,00 punkti
2. Kelly Sildaru 92,33
3. Rachael Karker 86,33
4. Brita Sigourney 84,66
5. Maddie Bowman 83,33
6. Ayana Onozuka 75,00
7. Devin Logan 64,66
8. Annalisa Drew 59,00

Mullu kahekordseks juunioride maailmameistriks tulnud Sildaru on siiani X-mängudelt võitnud kaks kuldmedalit pargisõidus, kaks hõbedat on ta teeninud Big Airis.

Soosik Sharpe

Eesti aja järgi ööl vastu reedet asub naiste rennisõidus suurima soosikuna starti kanadalanna Cassie Sharpe. Eelmisel aastal Pyeongchangis olümpiavõitjaks kroonitud kanadalanna on seni X-Mängudelt teeninud ühe kuldmedali – esikoha teenis ta 2016. aastal Norras.

26-aastane Sharpe on tuntud stiili poolest, kus ta läheb endast alati maksimumi välja pigistama ehk püsti jäädes ta reeglina võidab, kuid samas tuleb ette ka kukkumisi.

Tiitlite poolest on kõige nimekam aga hoopis 25-aastane ameeriklanna Maddie Bowman. Aspeni X-Mängudel on ta triumfeerinud koguni viiel korral. Seejuures oli ta parim ka mullu. Sarnaselt Sharpe'ile on ka ameeriklanna olümpiavõitja. Tema krooniti parimaks 2014. aastal Sotšis.

Sel hooajal on seni peetud kaks rennisõidu võistlust, kus sisuliselt kogu ala paremik on kohal olnud. Esimene jõuproov leidis aset detsembri alguses Copperis. Toona peeti MK-etapp ning väikese üllatusena triumfeeris seal Sildaru. Teise koha sai Sharpe. Kolmandana kerkis poodiumile 29-aastane ameeriklanna Brita Sigourney. Aspenis aastate jooksul kaks hõbe- ja kaks pronksmedalit võitnud ning ka Pyeongchangi olümpial kolmandana poodiumile kerkinud Sigourney on soosikute seas ka sel korral.

Üllataja Karker

Kui Sildaru üllatas esikohaga Copperis, siis Dew Touril triumfeeris ootamatult 21-aastane kanadalanna Rachael Karker. Copperi võistlusel oli ta saanud veel neljanda koha. Sarnaselt Copperi MK-etapile pidi ka Dew Touril teise kohaga leppima soosikuna starti läinud Sharpe. Sildaru jäi mäletatavasti Dew Touri rennisõidust eemale eelmise päeva kukkumise tõttu.

Vahetult enne jõule peeti rennisõidus MK-etapp veel ka Hiinas Secret Gardenis, kuid paljud tipud sinna ei läinud. Esikoha teenis hiinlanna Kexin Zhang, kes X-Mängudele aga kutset ei saanudki.

Kogenud jaapanlanna tuleb välja

Esimest korda on sel hooajal aga rennisõidu paremikule konkurentsi pakkumas 30-aastane jaapanlanna Ayana Onozuka. 2017. aasta maailmameister ning kolmekordne Aspeni X-Mängude hõbemedalist on sel hooajal MK-sarja boikoteerinud tüli tõttu kohaliku alaliiduga.

Sotši olümpiapronks ja Pyeongchangi mängude viies naine on aga Aspenisse tulnud maailma paremikuga lõpuks jõudu katsuma.

Sharpe'i, Sildaru, Karkeri, Sigourney, Bowmani ja Onozuka kõrval on naiste rennisõidus veel starti tulemas ameeriklannad Annalisa Drew ja Devin Logan. 25-aastase Drew säravaimaks saavutuseks on seni Aspeni X-Mängude kolmas koht 2016. aastal. Mullu Pyeongchangis jäi ta esimesena medalita. 25-aastane Logan on seni paremat minekut näidanud hoopis pargisõidus, kus ta on 2014. aasta Sotši olümpiahõbe ning 2012. aasta Aspeni X-Mängude hõbemedalist.

Nii ongi naiste rennisõidus starti asumas neli ameeriklannat, kaks kanadalannat, jaapanlanna ning ainsaks Euroopast pärit osalejaks ongi Sildaru.

Maailma absoluutse paremikuga on Sildaru seni rennisõidus saanud jõudu katsuda ainult kahel korral. Lisaks eelpool mainitud Copperi MK-etapi võitmisele oli ta kohal ka 2017. aasta Cardrona MK-etapil, kus ta sai Sharpe'i järel teise koha.

Sildaru võistluste ajad:

R, 25.01 kl 02:30 Naiste rennisõidu finaal
R, 25.01 kl 19:00 Naiste pargisõidu finaal
L, 26.01 kl 04:00 Naiste Big Air finaal

Rennisõidu stardinimekiri:

Maddie Bowman (USA)
Annalisa Drew (USA)
Devin Logan (USA)
Ayana Onozuka (Jaapan)
Cassie Sharpe (Kanada)
Brita Sigourney (USA)
Kelly Sildaru
Rachel Karker (Kanada)