„Uurime praegu, kas on võimalik tiitli välja andmata jätmine sportlastele kompenseerida ja teha uus võistlus. Kindlasti ei juhtu see aga enne järgmist hooaega. Peame leidma teostatava lahenduse,” selgitas FIS-i pargi- ja rennisõidu võistlusdirektor Roberto Moresi.

Ametniku sõnul ei jäetud Park Citys pargisõidu jaoks varupäeva, kuna üldine võistluskalender oli liiga tihe. Peale selle ei olevat suured telekompaniid huvitatud võistluste uuele ajale paigutamisest ning see olevat paratamatus.

„Mõistame, et tegemist on välitingimustes peetava spordiga, kuid ka 2015. ja 2017. aasta MM-il ei jäetud võistlustele samuti ühtegi varupäeva ning kõik toimis. Varupäevade mõju on korraldajatele väga koormav ja käib tihti üle jõu,” selgitas Moresi. „Teeme järgmiste suurvõistluste korraldajatega tööd ajakavade parema planeerimise nimel, et võimaluse korral oleks alternatiive.”

MM-il oli sportlastel korraldajatele etteheiteid veelgi. Kui naiste Big Airi võistlusel ei saanud hooprobleemide tõttu osaleda kolm sportlast, siis pargisõidus tegi lumesadu olukorra väga keeruliseks ka meeste jaoks. FIS-i sõnul oli tegemist ootamatute probleemidega.

„Radade ehitamisel testisid seda nii lumelaudurid kui ka suusatajad ning kõik toimis hästi. Pargisõit on väga keeruline ala ning peame jälgima erinevaid nüansse. Peamine neist on kiirus. Kui ilm ei luba kätte saada minimaalset vajalikku kiirust, siis on tegemist turvalisuse küsimusega. Kui selline probleem on paljudel sportlastel, siis tuleb võistlus ära jätta. Ääremärkusena tuleb lisada, et näiteks pargisõidus toimis rada esimesel treeningpäeval suurepäraselt. Ilmstikutingimused olid sel päeval rahuldavad,“ leidis Moresi, et korraldajate poolt said võistlusteks loodud kõik vajalikud tingimused.

Park City's toimunud MM-il sai Kelly Sildaru lõpuks osaleda ühel alal, kui ta võitis rennisõidus kuldmedali. Pargisõit jäeti teatavasti ära ning Big Airis ei saanud ta osaleda hooprobleemide tõttu. Nüüd püsib siiski lootus, et tühistatud pargisõit peetakse tuleval hooajal ikkagi ära. Kui vaadata laskesuusatamise näidet, siis seal on mitmel puhul viidud maailmameistrivõistluste distantsid uude kohta, kuna ilmastikutingimused on nende läbiviimist esialgu seganud.