Põhjus peitub selles, et paljudel koondistel on neljapäevaks võetud lennupiletid tagasi koju. Olukorra algsüüdlane olevat FIS, kes pani MM-iks paika küllaltki jäiga ajagraafiku ning märkis, et pargisõidu võistlused peavad peetud olema kolmapäeva õhtuks.

Seetõttu ostsid paljud koondised lennupiletid neljapäevaks. Seega otsustasid mitmed koondised tiimijuhtide koosolekul, et nemad neljapäeval ei võistle ja sealt tuli juba edasine otsus. Seega 2019. aastal naiste pargisõidu maailmameistrit ei selgugi!

„Mingid tiimid pidid lahkuma. Kui oleks olnud ainult üks võistkond, kes peab ära minema, siis võistlus toimuks,“ avaldas Kelly Sildaru, kes osales samuti tiimijuhtide koosolekul.

FIS-i otsuse järel oli Sildaru ilmselgelt löödud, kuid tegi kõige juures siiski vaprat nägu. „Muidugi olen kurb ja olen pisut pettunud,“ tõdes ta.

Kuigi Park City's valitsesid kolmapäeval keerulised ilmastikuolud ja sportlastel oli värske lume tõttu hooga probleeme, siis meeste võistlus peeti vaatamata sellele siiski ära. Maailmameistriks krooniti briit James Woods. Võistluse järel toimunud pressikonverentsil märkis Woods, et olud olid niivõrd keerulised, et kõik üritasid pigem lihtsalt ellu jääda.

Võistluse eelvaade:

Meeste pargisõidu kvalifikatsiooniga tehakse ajakava kohaselt algust Eesti aja järgi kell 18.15. Naiste võistluse kvalifikatsioon peaks algama kell 21.00. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis finaalidega tehakse algust Eesti aja järgi kell 23.00.

Eelvõistlusel on kõikidel sportlastel kaks katset, millest arvesse läheb parem. Finaalis on kõigile ette nähtud kolm laskumist. Pingerivis võetakse arvesse taas parimat laskumist.

Ilmateade esialgu midagi head ei luba. Kolmapäevaks oodatakse Park City'sse samasugust lumesadu nagu teisipäeval.

Delfi Sport toob sündmuste käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

Pargisõidus on kvalifikatsiooni eel peetud kaks ametlikku treeningut. Pühapäevane harjutuskord peeti kerges lumesajus ning see viidi vastavalt ajakavale täies mahus lõpuni. Esmaspäevast trenni segas tugev lumesadu ja seetõttu lubasid kohtunikud sportlastel sõita ainult reilidel.

„Saime lühema päeva teha. Lasime natuke reile ning saime ka rennis sõita,“ tõdes Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru, et lühem ja veidike kergem treeningpäev sobis neile hästi. Teisipäeval ei pääsenud keegi mäele

Konkurentide tegemisi vaadates võiksid kõige paremas hoos olla Park City's juba Big Airi hüpetes kuldmedali võitnud prantslanna Tess Ledeux ning norralanna Johanne Killi. Loomulikult on soosikute seas veel šveitslannad Mathilde Gremaud ja Sarah Höfflin ning ameeriklanna Maggie Voisin. „X-Mängud õnnestusid Kellyl väga hästi. Siin tundub praegu, et seis on veidike tasavägisem,“ tunnustas Tõnis konkurente.