“Ma ei osanud seda oodata,“ tunnistas Sildaru ise esmalt, et Sharpe'i alistamine ja esikoha saavutamine oli tema enda jaoks üllatuseks.

“Sain rennisõitu viimati treenida Uus-Meremaa laagris,“ viitas Sildaru tõsiasjale, et pärast septembrit ei olegi ta vahepeal rennisõitu harjutada saanud. “Seetõttu olen tulemuse üle väga õnnelik.“

Eelmisel hooajal kolm MK-etappi võitnud ja Pyeongchangi olümpiavõitjaks kroonitud Sharpe'i peetakse praegu rennisõidus maailma parimaks. Võistluse järel jagas ta aga kiidusõnu eelkõige eestlannale.

“On lahe, et tuleb keegi uus ja hakkab kohe domineerima. Ees ootab huvitav hooaeg,“ sõnas Sharpe, kes oli võistluse kvalifikatsioonis napilt Sildarut edestanud

Sharpe ja Sildaru on nüüd saanud tipptasemel teineteisega konkureerida kahel korral. Kui seekord jäi peale Sildaru, siis eelmise aasta Cardrona MK-etapil võitis Sharpe ja Sildaru oli teine.

Võistluse pressikonverentsil uuriti Sildaru plaanide kohta ja sooviti teada, kas ta kavatseb sel aastal keskenduda rohkem rennisõidule. Eestlanna aga vastas, et plaanib ikka jätkuvalt tegeleda nii pargi- kui ka rennisõiduga. Lisaks soovib ta võimaluse korral kaasa lüüa ka Big Airi hüpetes.

“Ta võidab need kõik,“ poetas Sharpe seejärel vahele, et kõigil kolmel alal on konkurentidel keeruline eestlannale vastu saada.

Kui Sharpe lubas edaspidi Sildarule tõsist konkurentsi pakkuda, siis sama lubas ka kolmanda koha saanud ameeriklanna Brita Sigourney. “Ma ei saa öelda, et ei osanud seda (Sildaru võitu) oodata. Ootan hooaja jätku, et võitlust jätkata,“ märkis Pyeongchangi olümpiapronks.

Sildaru on taas võistlustules järgmisel nädalal, kui neljapäeval toimub Dew Touri pargisõit. Dew Touri rennisõit peetakse reedel.

MK-sari jätkub 20.-22. detsembrini Hiinas Secret Gardenis. Seal on kavas rennisõidu hooaja teine etapp.

Naiste esikolmiku trikid:

  • Kelly Sildaru - Left 900 Tail, Right 900 Mute, Left 540 Mute, Left Alley-Oop 540 Tail, Right Alley-Oop Tail, Right 720 Tail, Switch Left 900 Safety.
  • Cassie Sharpe - Right 900 Tail, Left 900 Safety, Right 700 Safety, Switch Left 360 Mute, Straight Air Truck Driver, Left 1080 Tail.
  • Brita Sigourney - Left Alley-Oop Japan, Left 900 Tail, Left Alley-Oop 540 Safety, Left 540 Safety, Right 700 Mute.

Naiste esikolmiku parimad sõidud:

Kelly Sildaru ja Copperis meeste rennisõidu võitnud ameeriklane Aaron Blunck.

Võistlusjärgne pressikonverents:

Naiste ja meeste võistluse esikolmikud: