Avavoorus hüppel suusa kaotanud ja katse pooleli jätnud Sildarule tõid võidu teise katse eest saadud 88.46 punkti. Hüpetel tegi ta selg ees 1080-kraadised hüpped mõlemas suunas ning oli konkurentsitult kõige tehnilisem reilidel.

Teisele kohale tuli valitsev olümpiavõitja ja 2018. aasta Aspeni X-Mängude Big Airi kuldmedalist, šveitslanna Sarah Höfflin avavooru 86.36 punktiga. Kolmas oli šveitslannna Mathilde Gremaud 80.20 punktiga.

Neile järgnesid prantslanna Coline Baz (78.16), britt Isabel Atkin (71.20), šveitslanna Giulia Tanno (64.00) ning ameeriklannad Julia Krass (61.20) ja Maggie Voisin (5.34).

Sildaru võit oli seda dramaatilisem, et ta tuli teises voorus mäest alla viimasena. Senikaua oli liidrikohta hoidnud oma avakatse tulemusega Höfflin.

Sildaru on löömatuks jäänud juba 25. järjestikuses pargisõidu võistluses, kus ta on osalenud. Viimati jäi ta oma trumpalal esikohata 2013. aasta märtsis. Mullu sai ta enne vigastada saamist osaleda vaid ühel etapil, võidutsedes Uus-Meremaal Cardonas.

"Esimesel laskumisel tuli tal hüppelt maandudes suusk alt. Maandus ilmselt sisekandile. Ei teagi, mis selle täpselt põhjustas. Treeningutel pole sellist asja kordagi juhtunud, aga finaalis juhtub," kommenteeris Kelly isa ja treener Tõnis Sildaru Delfile. "Teine sõit ei õnnestunud nii hästi kui eelvoorus. Mitmel hüppel polnud haaret taga, aga reilidel oli ta täna parim."

Kui närvis Kelly pärast esimese katse ebaõnnestumist oli? "Ta ei näita seda kunagi välja. Kuulab rahulikult muusikat, mõtleb oma sõidu üle ja keskendub oma tegemistele. Mina närveerin sellistel hetkedel alati rohkem," lisas Tõnis. "Ütlesin talle enne sõitu: "Mine ja naudi! Läheb, kuidas läheb. Kui ei lähe kõige paremini, pole katki midagi.""

"Mul oli oma sõidu üle hea meel, eelkõige sellepärast, et selle ühes tükis ära tegin. Raske öelda, kas punktiskoor oli õiglane, aga pigem küll. Hüpetel jäid grab'id lühikeseks. Eilses kvalifikatsioonis tegin paremaid hüppeid ja finaalieelsel treeningul ka. Aga reiliosa üle olen küll väga õnnelik, et kõigega hakkama sain," ütles Kelly ise Õhtulehele.

Eilses kvalifikatsioonis sai Sildaru oma parima soorituse eest 97 punkti. Tõnis Sildaru põhjendas nii suurt erinevust muutunud hindamissüsteemiga: "Finaalides on nüüdsest teist tüüpi hindamissüsteem. Tulevikus on nii suurt skoori finaalides palju keerulisem saavutada."

Sildarud tulevad Austriast mõneks päevaks koju, et siis kolmapäeval USA-sse sõita, täpsemalt Coloradosse Copperisse, kus 5. detsembril on rennisõidu MK-etapi kvalifikatsioon. "Rennisõitu pole me sel aastal praktiliselt üldse harjutanud. Eks näis, kuidas seal olema saab," lisas Tõnis.