"Eesmine ristatiside on katki või osaliselt katki. Igal juhul tuleb teha operatsioon," rääkis Burmansson SVT-le. Ta vigastas end treeningul enne eelmisel nädalal toimunud MK-sarja avalööki Uus-Meremaal.

Burmanssoni agendi sõnul leitakse neiule operatsiooniaeg kuu jooksul, kuid sellest taastumine võib aega võtta neli kuni 12 kuud. Tegemist on sama vigastusega, mis Kelly Sildaru terveks eelmiseks hooajaks pealtvaatajaks jättis.

"Kahjuks pole ristatisideme purunemise korral prognoos kunagi hea. Isegi kui sa tunned end hästi, ei tohi sa liiga vara tagasi tulla," ütles agent Urban Stamming, kes võrdles Burmanssoni olukorda tema koondisekaaslase Emma Dahlströmiga, kelle taastumisaega üritati kiirendada selliselt, et ta saaks osaleda Pyeongchangi taliolümpial.

"Aga ma ei usu, et me tahame seda teha sellise noore suusatajaga nagu Jennie-Lee. Ta on muidugi üsna löödud, aga ta on veel noor ning tal on terve tulevik ees."

Burmanssonil on auhinnakapis kaks X-Mängude medalit. Aspeni pargisõidus võitis ta tänavu pronksi ning Oslo Big Air hüpetes kulla.