Läbi talviste X-Mängude ajaloo on võistlust peetud ikka jaanuari viimasel täisnädalal. Lõppenud X-Mängude eel teatati, et ka järgmised viis jõuproovi toimuvad Aspenis ehk suure tõenäosusega jätkatakse kuupäevade osas samasuguse mustriga.

Rahvusvaheline Suusaliit FIS on aga praeguseks välja hõiganud, et järgmised freestyle-suusatamise ja lumelaua maailmameistrivõistlused toimuvad 2021. aasta 27. jaanuarist kuni 7. veebruarini Hiinas Zhangjiakous (samas toimuvad ka 2022. aasta Pekingi talimängude freestyle-suusatamise võistlused). Seega toimuksid X-Mängud ja maailmameistrivõistlused samaaegselt.

FIS on teadupärast ka varasemalt läinud sellele välja, et korraldab maailmameistrivõistlused X-Mängudega samal ajal. Nii tehti 2015. aastal. Asi lõppes sellega, et kõik maailma parimad läksid Aspenisse ja Kreischbergis toimunud MM-il jagasid tiitleid maailma teise kümne sportlased.

2017. aastaks oli FIS tuure maha võtnud ning Sierra Nevadas korraldati MM 7.-19. märtsini. Seekordne Park City MM toimus teadupärast vahetult X-Mängude järel, kuid ühest võistluspaigast teise oli ainult kuus-seitse tundi autosõitu.

Tundub, et nüüd on FIS otsustanud taas X-Mängudega jõudu katsuda. Vähemalt praeguse seisuga võib kaotajaks taas jääda FIS. Nagu tõdes Delfi Spordile Kelly Sildaru mänedžer Michael Spencer, siis suurte rahvusvaheliste sponsoritega läbirääkimisi pidades on kõige olulisemad X-Mängude tulemused. Kõige tähtsam pidi see olema just energiajoogifirmade jaoks, kes on reeglina sportlaste suurimad toetajad.

Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru tunnistas, et kuupäevade samaks jäämise korral oleksid nad väga keerulises olukorras ning valiku langetamine oleks ülimalt raske. „Aega on veel kaks aastat. Loodetavasti toimub kuupäevade osas veel mingi muutus,“ sõnas ta.

Lõppenud Park City MM-il võitis Kelly Sildaru rennisõidus kuldmedali. Pargisõit jäi kehvade ilmastikuolude tõttu ära ning Big Airi hüpetes ei saanud Sildaru hoopuudusel osaleda.