Kui pargisõidus on tippu tõusnud 15-aastased Kelly Sildaru, Tess Ledeux ja Jennie-Lee Burmansson ning 20-aastaseks ei ole saanud näiteks veel ka sellised tegijad nagu Giulia Tanno, Maggie Voisin ja Mathilde Gremaud, siis rennisõidu absoluutses tipus ei ole praegu ühtegi 2000ndatel aastatel sündinud naist. Samas teevad endiselt ilma mitmed naised, kes sündinud 1980ndatel.

Tiitlite poolest on praegu naiste rennisõidus kõige kõlavamaks nimeks 23-aastane ameeriklanna Maddie Bowman. Neljal korral Aspenis X-mängudel võidutsenud ning ka Sotši olümpial kuldmedali kaela saanud Bowman on viimasel aastal liikunud aga langustrendil ning praegu ei loeta teda enam võistluste eel suurimaks soosikuks.

Jaanuaris Aspenis toimunud X-mängudel tõusis poodiumi kõige kõrgemale astmele 33-aastane prantslanna Marie Martinod. Juba 2006. aastal Aspenis pronksmedali võitnud Martinod on eriti hea olnud just viimastel aastatel. Tänavune kuldmedal Aspenis oli tema jaoks üldse esimeseks X-mängude kuldmedaliks. 2014. aasta Sotši mängudelt on tal ette näidata hõbemedal ning hõbeda võitis ta ka tänavusel kevadel Sierra Nevada MMil.

Kui naiste pargisõidus teevad tegusid Euroopast ja Põhja-Ameerikast pärit sportlased, siis rennisõidu absoluutsesse tippu kuulub ka 29-aastane jaapanlanna Ayana Onozuka. Sotši olümpial võitis ta Bowmani ja Martinod järel pronksmedali. Viimasel kolmel korral on ta Aspeni X-mängudel saanud kaela hõbemedali. Kevadel Sierra Nevadas krooniti ta aga maailmameistriks.

Pronksmedali võitis MMil 24-aastane Devin Logan, kes on eestlastele tuttav pargisõidust. Senised suuremad saavutused pärinevadki tal ikkagi pargisõidust, kus ta on võitnud medaleid nii X-mängudelt kui ka saanud hõbemedali kaela Sotši olümpialt.

Kõige võimekamaks rennisõitjaks loetake praeguse seisuga aga ehk hoopis 24-aastast kanadalannat Cassie Sharpe'i. Tänavu Aspenis 7. kohaga leppima pidanud kanadalanna võitis kuldmedali 2016. aasta Oslo X-mängudelt.

The pipe has been insanely hectic down here.. but still have managed to get some good riding in!

A post shared by • Cassie Sharpe • (@cassiesharpe) on Aug 24, 2017 at 7:07pm PDT

Naiste rennisõidu tippude sekka kuuluvad veel 27-aastane ameeriklanna Brita Sigourney (kolmekordne X-mängude medalist), 24-aastane ameeriklanna Annalisa Drew (Aspeni X-mängude pronksmedalist 2016), 31-aastane uusmeremaalanna Janina Kuzma (võitnud karjääri jooksul ühe MK-etapi ning jäänud mitmel korral X-mängudel napilt medalita, Sotši olümpia viies) ja 27-aastane kanadalanna Rosalind Groenewoud (2011. aasta maailmameister ning kahekordne X-mängude võitja 2012. aastast).

Nimetatud naistest on Cardronas toimuva MK-etapi stardinimekirjast puudu ainult Logan ehk Kelly Sildaru saab kohe võimeid proovida sisuliselt kõikide maailma tippudega.

Naiste rennisõidu kvalifikatsioon on Cardronas kavas neljapäeval. Praeguse seisuga algab võistlus Eesti aja järgi kell 3.40.