Enne kui freestyle-suusatajad ja lumelaudurid hakkasid sõitma rennis, siis eelnevalt tegid sarnases lumeta ehitises trikke rulatajad. Rulatajad said rambi ehitamiseks eeskuju aga basseinidest.

1970ndatel hakkasid mitmed California noored kasutama tühje basseine rulaga sõitmiseks, kuna just nii sai sõita samamoodi nagu surfilauaga ookeanis.

Selleks, et talisportlased saaksid aga hõljuda renni kohal, tuleb näha kõvasti vaeva. Kui Kelly Sildaru trumpala pargisõidu radu võib leida paljudest suusakestustest, siis renne tuleb hoolikamalt otsida. Üheks põhjuseks on muidugi see, et pargis sõidavad hea meelega ka tavalised mäekülastajad, kuid renni päris igaüks ei kipu.

Teiseks on renni ehitamine ja hooldamine üsnagi kallis lõbu. Näiteks Cardrona suusakeskuse jaoks läheb renni töös hoidmine maksma 200 000 eurot aastas.

Seda pingutust oskavad sportlased aga hinnata ja Cardrona renn on üks parimaid kui mitte parim, mis Eesti mõistes suvel avatud on. Just heal tasemel renn on üks peamisi põhjuseid, miks Sildarud juba neljandat aastat järjest Uus-Meremaal pika laagri teevad.

Cardrona suusakeskus on igas mõttes tipptasemel ja harjutamisvõimalusi leiavad siit ka teiste alade tegijad. Umbes kümmekond päeva tagasi lõpetas samas treeninglaagri mäesuusatamise suurnimi Lindsey Vonn.

Beautiful sunrise on my last day of training in New Zealand. #happyandhealthy

A post shared by Lindsey Vonn (@lindseyvonn) on Aug 14, 2017 at 3:52pm PDT