Pargisõidu rajale mõjus tihe lumesadu nii rängalt, et sportlased pidi leppima ainult reilide läbimisega. Harjutuskorra alguses proovisid mõned mehed ka hüppeid, kuid värskes lumekihis oli hoog nii nadi, et kohtunikud otsustasid hüpped kõigile sulgeda. Nii tuli nii naistel kui ka meestel leppida ainult reilidega.

Samal ajal toimus ka rennisõidu treening, kuid seal sai kõik vajaliku ära teha. Hoog ei olnud sportlastel just parim, kuid rennisõidus ei kujuta väike hoog endast suurt ohtu. Hüpped on lihtsalt madalamad, kuid trikid sisuliselt samad.

Seega on kohapeal juba pead murtud, kuidas võib ilm võistluskalendrit mõjutada. Naiste pargisõidus on kvalifikatsioon kavas teisipäeval ning finaal kolmapäeval. Rennisõidus on kvalifikatsioon plaanitud neljapäevale ja finaal laupäevale.

Ilmateade lubab praegu tugevat lumesadu nii teisipäevaks kui ka kolmapäevaks. Kui lumesadu on sama tihe nagu esmaspäeval, siis lükkub pargisõidu võistlus edasi. Neljapäevaks ja reedeks lubatakse päikesepaistelist ilma, kuid laupäevaks taas lumesadu.

Nagu juba eelpool mainitud, siis lumesadu mõjutab rohkem pargisõitu ning rennisõidus saab võistluse ära pidada ka korralikus lumesajus.

Kui ilm hakkab võistluskalendrit mõjutama, siis kõige tõenäolisem lahendus on kvalifikatsiooni tühistamine ja kohe finaali korraldamine. Esialgu on ajakavas sisse viidud üks muudatus. Nimelt vahetati meeste ja naiste pargisõidu stardiajad ära. Naiste kvalifikatsioon algab uue ajakava kohaselt Eesti aja järgi kell 21.45.