Kelly isa Tõnis Sildaru nentis, et nii murettekitavat olukorda polegi neil varem olnud. Hooga on probleeme kõigil, isegi meestel, mistõttu jäeti täna ära meeste lumelaua pargisõidu kvalifikatsioon. Kui tavaliselt on kehvad libisemistingimused seotud ilmaga, siis siin otseselt kehvasti ehitatud pargiga.

"Kui juba meestel ei ole hoogu, tähendab see, et naistel on veel vähem. Ja kui tulla Kelly juurde, siis me oleme viisakalt öeldes päris raskes seisus," sõnas Tõnis.

"Lumeolud on iseenesest okeid, lihtsalt rada on sellele nõlvale ehitatud esimest korda. Paberil tundub, et on läbi harjutatud, aga praktikas ei pruugi kõik asjaolud alati paika loksuda. Korraldajad on sellest ammu teadlikud, kuna see probleem on mitte ainult meil, vaid kõigil."

Sel samal põhjusel ongi Kelly esmaspäevast saadik Hafjellis sisuliselt vaid käsipuudel trenni teinud. Hüpetesse on seni mindud vaid otse ehk trikki tegemata.

Varasemalt on Kellyt hooprobleemidel aidanud konkurentidelt saadud parem määre, kuid Tõnise sõnul täna enam määrde taha asi jääda ei tohiks. "Väga palju kiiremat põhja suuskadele enam alla ei pandagi, kui Kellyl juba on. Määrdega on kõvasti vaeva nähtud. Parim, mis võtta on," ütles ta.

Kelly osalemine homses pargisõidus, mis algab Eesti aja järgi kell 18.30, selgub seega vahetult enne võistluse algust. Viimane ametlik treening on kavas kella 16.30-st 17.30-ni.

"Kui me maandumisnõlvani välja ei lenda, vaid jääme nuki või platoo peale, siis riski ei võta ja võistlema ei lähe," lausus Tõnis.

Hoo probleem on Kellyl ka Big Air hüpetes, mis peetakse Hafjellis laupäeval. Seega on täiesti reaalne, et Kellyl jääbki Norra X-Mängudel tänavu võistlemata.