Võistluspaiga kohal ei taha taevas kuidagi rahuneda, vaid külvab poole lõunani kerget lund, mis võtab libisemist kinni ega lase naistel pargisõitu korralikult harjutada.

„Reilide sektsioonil oli hoog aeglane ja hüppeid ei saanud harjutada sootuks,“ kirjeldas treenerist isa Tõnis olukorda. „Keegi naistest pole tõsist trenni veel teinud.“

Aega mullune pargisõidu tšempion Sildaru ometi ei raisanud, vaid proovis reilidel ehk käsipuudel erinevaid trikke, kahele neljast sai õnneks siiski minna piisava kiirusega. Raja teisel hüppel proovis Sildaru kordi ja kordi uut niinimetatud pipe’i trampliini, et sellega harjuda.

„Pole selge, kas võtame pipe’i hüppe arsenali, aga tegelikult pole meil kava veel lõplikult koos,“ tunnistas Tõnis Sildaru ja lisas, et kui libisemistingimused ei parane, tuleb käed üles tõsta. „Reilid saab kuidagiviisi läbida, kuid hüpped on kõigest 360-kraadised ja sedagi napilt.“

Big Airi treening läks seevastu paremini, sest lumesadu lakkas. Alguses oli probleem, sest nõlv on kõrge ja hoog suur ning oru põhjas võttis Sildarul kõhu all õõnsaks, nagu kiigel.

„Kelly tegi samu hüppeid, nagu Dew Touril ehk selg ees 900 kraadi cork,“ rääkis isa. „Selg ees hüppesse minek tuleb tal hästi välja ja on hea stiiliga, mis tähendab häid punkte. Ilmselt paneb ta Big Airi võistlustel pool pööret otsa ja teeb 1080-kraadised hüpped mõlemas suunas.“

Hilja õhtul jõuti veel läbi põigata rennisõidu treeningult, ent seal tegi Sildaru vaid mõned rahulikud laskumised. „Nii suures rennis õnnestub Kellyl harva sõita, sestap ta lihtsalt proovis nurki ja kõrgusi,“ sõnas Tõnis Sildaru.

Neljapäeval ja reedel on treeningpäevad, siis läheb võistlemiseks.

Delfi TV vahendab laupäeval ja pühapäeval X-Mängudelt kokku üle kaheksa tunni eksklusiivseid otseülekandeid. Kelly Sildaru teeb avastardi Eesti aja järgi ööl vastu pühapäeva kell 3.15, kui võistleb Big Air hüpetes. Pargisõit, tema põhiala, toimub pühapäeva õhtul kell 19. Vaata ülekannete kava!