Sildaru domineeris kogu võistluspäeva täielikult. Eestlanna tegi päeva parima soorituse kvalifikatsiooni mõlemas sõidus ja lisaks oli ta parim ka finaalis kõigis kolmes laskumises.

Sildarule tõi lõpuks kulla finaali avalaskumine, mille eest teenis ta 95,20 punkti. Heast klassist olid ka tema ülejäänud finaalis tehtud sõidud – 92,60 ja 93,60 silma.

Hõbemedali võitis Cardronas Sildaru eest Big Airi kuldmedali napsanud venelanna Anastassia Tatalina. Tatalina oli viimase laskumise eel kinni pronksmedalis, kuid kolmanda katse 90,00 punkti tõstsid ta poodiumi teisele astmele.

Võistluspäeva üllatajaks oli 15-aastane jaapanlanna Kokone Kondo, kes võitis 87,00 silmaga pronksmedali.

Võistluse eel üheks suuremaks medalisoosikuks olnud 16-aastane Elena Gaskell pidi 79,80 punkti juures leppima neljanda kohaga. Samuti medalimõtetega võistlema tulnud ameeriklanna Eileen Gu sai 73,40 silmaga viienda koha. Big Airis pronksmedali võitnud venelanna Lana Prusakova oli 70,20-ga kuues.

Pargisõidu finaali tulemused:

1. Kelly Sildaru (Eesti) 95,20 punkti
2. Anastassia Tatalina (Venemaa) 90,00
3. Kokone Kondo (Jaapan) 87,00
4. Elena Gaskell (Kanada) 79,80
5. Eileen Gu (USA) 73,40
6. Lana Prusakova (Venemaa) 70,20
7. Kirsty Muir (Suurbritannia) 60,40
8. Constance Brogden (Suurbritannia) 48,00

Detailsemad tulemused:

Naiste pargisõidu finaali tulemused.

Taas on Sildaru võistlustules Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul, kui Cardronas on kavas rennisõidu kvalifikatsioon. Ka rennisõidus on Sildaru stardis tiitlikaitsjana.

Kelly Sildaru võistluskalender Uus-Meremaal

Juunioride MM

  • 24. august Big Airi kvalifikatsioon – jäi ära. Sildaru pääses otse finaali.
  • 26. august Big Airi finaal – esmalt lükati võistlus udu tõttu päeva võrra edasi. Lõpuks võitis Sildaru hõbemedali.
  • 29. august pargisõidu kvalifikatsioon – lükati kahe päeva võrra edasi. Lõpuks näitas Sildaru eelvõistlusel päeva parimat tulemust.
  • 31. august pargisõidu finaal – Sildaru domineeris võistlust ja krooniti pargisõidus teistkordselt juunioride maailmameistriks.
  • 2. september rennisõidu kvalifikatsioon
  • 4. september rennisõidu finaal

MK-etapp

  • 5. september Big Airi kvalifikatsioon
  • 7. september Big Airi finaal
Kelly Sildaru juunioride MM-i avamisel.

Pargisõidus asub Sildaru võistlustulle tiitlikaitsjana. Juunioride maailmameistriks krooniti ta eelmise aasta kevadel, kui ta võitis tiitli Chiesa in Valmalencos. Sildarule järgnesid toona rootslanna Jennie-Lee Burmansson ja ameeriklanna Caroline Claire.

Seekord peaksid eeldatavalt olema Sildaru suurimateks konkurentideks venelannad Anastassia Tatalina ja Lana Prusakova, kes olid samas toimunud Big Airi hüpetes vastavalt esimene ja kolmas.

Septembri alguses 18-aastaseks saav Tatalina osales talvel ka Pyeongchangi olümpiamängudel, kus saavutas pargisõidus 12. koha. MK-sarjas on Tatalina jõudnud neljal korral pargisõidus esikuuikusse. Parimaks on eelmise aasta detsembris Font Romeus kirja saadud 4. koht.

Teise venelannana stardis olev 18-aastane Prusakova saavutas Pyeongchangi olümpial pargisõidus 14. koha. 2017. aasta MM-il oli ta 15. MK-sarjas on parimaks tulemuseks kaks 7. positsiooni. Need tulemused sõitis ta välja Silvaplanas ja Mammothis.

Lisaks on stardis ka Cardronas juba Big Airis viienda koha saanud ja mullu juunioride MM-il rennisõidus hõbemedali võitnud ameeriklanna Svea Irving.

Tugevamatest pargisõitjatest on rivis ka septembris 17-aastaseks saav kanadalanna Elena Gaskell, kes sõitis eelmisel hooajal MK-sarjas kolmel korral kuue parema sekka. Viies oli ta Quebec City's toimunud Big Airi ja Silvaplanas kavas olnud pargisõidu etapil.

Kokku on naiste pargisõidus starti asumas 18 sportlast. Nende seas on ka järgmise norralannana tippkonkurentsi pürgiv 15-aastane Helle Haugland Fossengen.

Kvalifikatsioonis saavad kõik 18 sportlast teha kaks laskumist, millest läheb kirja parim. Edasi finaali saab kaheksa edukamat. Finaal sõidetakse Eesti aja järgi reede esimestel tundidel. Finaalis on kõigil juba kolm katset.