Sarnaselt pargisõidu finaalile oleksid ka rennisõidus andnud Sildarule MM-tiitli kõik kolm laskumist. Parimal juhul sai ta kirja 92,20 silma. Ülejäänud laskumiste tulemused olid 90,60 ja 86,20 punkti.

Hõbemedali võitis Pyeongchangi olümpiamängude kuues naine Valeria Demidova Venemaalt 84,80 silmaga. Seega oli rennisõidus Sildaru ülekaal isegi suurem kui tema trumpalal pargisõidus (pargisõidus edestas Sildaru teise koha omanikku 5,20 silmaga, rennisõidus aga 7,40 punktiga).

Pronksmedali võitis seekord Pyeongchangi olümpiamängude üheksas naine ja eelmise hooaja MK-sarja kokkuvõttes kolmas Kexin Zhang Hiinast. Zhangi parimaks tulemuseks jäi viimasel laskumisel kogutud 80,60 punkti.

Esikolmikule järgnesid eelmise juunioride MM-i hõbemedalist Svea Irving USA-st ning teine ameeriklanna Eileen Gu.

Seekordne juunioride MM on freestyle-suusatajate jaoks sellega läbi, kuid Sildaru on sel nädalal Cardronas veel võistlustules. Nimelt toimub samas ka Big Airi hüpete MK-etapp. Eelvõistlus peetakse juba kolmapäeval ja finaal reedel.

Rennisõidu finaali tulemused:

1. Kelly Sildaru 92,20 punkti
2. Valeria Demidova (Venemaa) 84,80
3. Kexin Zhang (Hiina) 80,60
4. Svea Irving (USA) 71,60
5. Eileen Gu (USA) 69,00
6. Fanghui Li (Hiina) 68,00
7. Zoe Atkin (Suurbritannia) 60,40
8. Meng Wu (Hiina) 42,40
Kelly Sildaru

Eelvaade finaalile:

Naiste rennisõidus asub tiitlikaitsjana starti Kelly Sildaru, kes näitas Cardronas parimat tulemust ka rennisõidu eelvõistlusel.

Sildaru jaoks on see rennisõidus alles karjääri kolmandaks suuremaks võistluseks. Esimene toimus tema jaoks eelmise aasta kevadel, kui ta võitis Crans-Montanas juunioride MM-tiitli. Teise tegi ta eelmise aasta 1. septembril, kui ta saavutas Cardronas MK-etapil teise koha. Nüüd on ees ootamas sel alal tema jaoks kolmas suurem jõuproov.

Naiste rennisõidus ootab Sildarut seekord ees tõsine konkurents. Kui pargisõidus ja Big Airi hüpetes olid mõned tipptasemel juuniorid puudu, siis rennisõidus on kogu paremik kohal.

Eestlanna kõrval on stardis terve eelmise MM-i esikolmik: hõbemedalist Svea Irving (USA), pronksmedalist Valeria Demidova (Venemaa). Eelmise MM-i neljanda koha omanik Yujin Jang (Lõuna-Korea) jäi seekord pidama kvalifikatsiooni.

Viimase hooajaga on neist suurima arenguhüppe teinud 18-aastane Demidova. Veebruaris Pyeongchangis toimunud olümpiamängudel võitles ta välja kuuenda koha. MK-sarjas on ta parimal juhul olnud kolmas.

Kuldmedali eest asub Cardronas kindlasti võitlema ka 16-aastane hiinlanna Kexin Zhang. Pyeongchangis üheksandaks tulnud Zhang võitis eelmisel hooajal lisaks veel Secret Gardenis toimunud MK-etapi. Hooaja kokkuvõttes saavutas ta lõpuks kolmanda koha.

Lisaks Sildarule, Demidovale, Zhangile ja Irvingule jõudsid finaali veel hiinlannad Fanghui Li ja Meng Wu, ameeriklanna Eileen Gu ja britt Zoe Atkin.

Finaalis on kõikidel osalejatel kolm katset, millest lõpuks läheb kirja parim. Praeguste teadete kohaselt on naiste rennisõidu finaal algamas Eesti aja järgi kell 2.00. Ilmaga tundub vähemalt praegu kõik korras olevat, sest lumelaudurite rennisõidu finaalid on alanud.