AFP teatel on Sildarust saanud "noorte olümpiarevolutsiooni sümbol", "2018. aasta Pyeongchangi olümpia suurfavoriit" ja "lapstäht, keda kahe aasta pärast toimuatel talimängudel peaks kindlasti jälgima".

Noortest tulevikutähtedest mainitakse veel ära 15-aastane lumelaua paralleelsõidu staar Chloe Kim (USA). Sildaru, Kimi ja veel mitmete ekstreemsportlaste õlul lasub olümpia populariseerimise kohustus noorte seas, öeldakse artiklis.

Sõna saab prantslane Edgar Grospiron, kes tuli esimesena mogulsuusatamise olümpiavõitjaks 1992. aastal Albertville'is: "Ma suusatasin hiljuti Alpe d'Huezis, kui üks laps mulle ligi tuli ja ütles: "Sa oled ju Edgar Grospiron. Kui ma ta eeldusi kinnitasin, pöördus ta sõbra poole ja ütles: "Vau, see on ju see tüüp, kes Candine Thovexi suusatama õpetas!""

Thovexit peetakse Grospironi mantlipärijaks, kelle nimi on tuttav pisut uuemale ekstreemspordist nakatunud põlvkonnale. Tegu on 2000-ndate alguses mogulsuusatamises ilma teinud prantslasega.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) tegevdirektor Christophe Dubi tõdeb, et olümpiaalade uuendamine uuema generatsiooni jaoks on äärmiselt oluline.

"On tähtis olla noorema generatsiooni jaoks asjakohane, et spordipüramiidi põhjast uusi atleete peale kasvaks. See on ühtlasi ka reeglite ja formaadiga vastavuses. Esitus, muusika ja valgustus käivad asja juurde," sõnas ta.

Dubi sõnul on peale pressimas alad, mida nende harrastajate seas peetakse ka elustiiliks - nagu näiteks 2020. aasta Tokyo olümpiale kandideerivad lainelauasõit, sportlik ronimine ja rulasõit.