Nimelt avastati kesk-Walesis puuhaigus, mille leviku piiramiseks võtab kohalik metsamajandamiskeskus ette operatsiooni, kus kahjustatud puud metsast maha võetakse. Seetõttu lühendatakse esialgu 31,82 kilomeetri pikkuseks planeeritud ning kahel korral läbitav Myherini katse 18,2 kilomeetri peale ning lisati laupäeva hommikusse 13,87 km pikkuse Aberhirnanti katse teine läbimine.

"Oktoobris hakatakse haigeid puid maha võtma ning peame seetõttu oma plaane muutma," rääkis ralli korraldusjuht Ben Taylor. "Võtame oma vastutust looduse ees tõsiselt ning töötame metsamajandajatega tihedalt koos."

"Õnneks suutis meie rajameister Andrew Kellitt leida lahenduse, mis peaks kõigile sobima. See võib küll lihtsalt kõlada, kuid selle taga oli kümmekond eri varianti, mille pidime läbi mängima - mitu katset sõidetakse nüüd läbi teistpidi ja kogu ajakava on samuti ümber tehtud."

Ralli uus plaan näeb ette 21 katset ja kokku 300,13 võistluskilomeetrit. Eelneva plaani kohaselt oli kavas 20 katset ja 306,98 kilomeetrit.