Endiselt tiitliheitluses sees olev Ott Tänak võiks olla palju paremas positsioonis kui ta praegu on, ent Walesi rallil pidi ta paraku liidrikohalt auto lagunemise tõttu katkestama.

"Wales oli loomulikult keeruline. Hea oli näha, et ettevalmistus ralliks läks nii nagu lootsime. Kõik see töö, mis me tegime, kandis mingil määral vilja - kiirus oli olemas. Me ei tundnud seal ennast võib-olla kõige paremini, kuna teadsime, et eelmisel aastal oli Toyota seal suures hädas - aga sel aastal olime suure sammu edasi teinud ja võis päris rahul olla," rääkis Tänak.

Kataloonia rallil tuleb sõitjatel sinasõprust sobitada nii kruusa kui asfaldiga, mis teeb selle etapi kalendris ainulaadseks.

"Hispaania on eriline oma erinevate pinnaste poolest. Ainus ralli MM-kalendris, kus esimesel päeval tuleb kruusal sõita ja pärast kaks päeva põhimõtteliselt ringrajastiilis asfaldil. Sellepärast kutsutakse seda vormelisõiduks metsa vahel, et asfalt on nii sile ja autod saavad sõita madalalt. See on lahe tegevus, aga omamoodi on ta väljakutse, eriti kruus, kuna see on pigem raske ja pinnas on keeruline. See teeb esimese päeva kogu rallit silmas pidades vägagi oluliseks ja väga palju on ka lahtist kruusa," selgitas Eesti ralliäss.

MM-sarja üldliidrina on Thierry Neuville'il kirjas 189, Sébastien Ogier järgneb 182 ning Tänak 168 punktiga. Stardipositsioonid on avapäeval seega õige pisut Tänaku kasuks - seda aga ühel tingimusel.

"Kuna kõik kolmekesi stardime ees, siis väga vahet ei ole ja meil võiks isegi väike eelis olla - kui on kuiv. See aasta on Hispaania ralli palju hiljem ja oleme varem näinud, et kui siin tuleb vihma, siis tuleb palju ja teed muutuvad mudaseks. Oleneb, kuidas siin ilmaga minema hakkab. Loomulikult kui ralli lähemale tuleb, siis on mingi idee, mis saama hakkab."

Neuville on pidevalt meedias esinenud väidetega, et tema enda õlul pingeid ei tunne. "Ma arvan, et kui üldse kellelgi praegu mingi surve peal on, siis Thierryl. Kunagi tiitlit võitnud ta ei ole, nagu minagi, aga samas on temal hetkel parim positsioon. Ütleme nii, et kui pidevalt räägid sellest, et sul ei ole mingit survet või sul on mingi surve, siis see tähendab, et sa mingil määral mõtled sellele. Aga eks sama ole meie kõigiga. Meil otseselt ei ole valida, kui kiiresti sõita, midagi rohkem kaotada ei ole või teepositsiooni valida. Tuleb minna, maksimumi sõita ja vaadata, mis välja tuleb. Teistel on rohkem kaotada kui meil."

Vaata Tänaku kogu juttu videoblogist!