Kui Tänakul õnnestub Austraaliast noppida maksimaalne noos ehk 30 punkti, siis tohiks Ogier koguda 7 ja Neuville 10 silma. Sellisel juhul oleks kõigil võrdselt 211 punkti, kuid Tänak oleks esimene, kuna tal oleks tänavusel hooajal viis võitu. Võrdsete punktide korral vaadataksegi esmalt esikohtade arvu. Praegu on nii Tänakul kui ka Ogier’l neli ning Neuville’il kolm triumfi.

Nimelt tohiks Tänaku võidu ja punktikatse võidu korral Ogier olla maksimaalselt seitsmes ja Neuville viies. Sellisel juhul võiks Ogier saada punktikatselt ühe silma ja Neuville peaks seal viie parema seast välja jääma.

Kui Ogier ja Neuville oleksid aga näiteks punktikatsel kohe Tänaku kannul ehk teine ja kolmas, siis lõpparvestuses tohiksid nad maksimaalselt olla üheksas (Ogier) ja seitsmes (Neuville).

Kuid Tänak võib MM-tiitli võita ka olukorras, kus ta lõpetab Austraalias teisena. Sellisel juhul peaks ta kindlalt võitma punktikatse. Nii teeniks ta Austraaliast 23 punkti. Sellisel juhul ei tohiks Ogier aga ühtegi punkti saada. Neuville võiks maksimaalselt koguda 3 silma.

Ideaalis vajaks Tänak tänavuse Türgi ralli kordust. Seal eestlane võitis ja oli punktikatsel kolmas. Neuville võitis punktikatse, kuid oli kokkuvõttes alles 16. 10. koha saanud Ogier oli punktikatsel teine. Ehk Türgist sai Tänak 28 punkti, Ogier 5 ja Neuville 5.

Kui selline stsenaarium korduks Austraalias, siis oleks tänavuse MM-sarja lõppseis: 1. Tänak 209, 2. Ogier 209, 3. Neuville 206. Tänak tuleks maailmameistriks tänu suuremale võitude arvule.