MM-sarja kokkuvõttes tõusis eestlane kolmandaks, mööda Jari-Matti Latvalast. Punkte meestel vastavalt 119 ja 114. Soomes kuues olnud Thierry Neuville püüdis punktitabelis kinni katkestanud Sebastien Ogier. MM-sarja kaks paremat on kogunud võrdselt 160 punkti.

Karjääri esimese MM-ralli võidu teenis Toyota piloot Esapekka Lappi. Elfyn Evans kerkis viimase katsega teiseks, sõites Juho Hännineni vastu 0,9 sekundilise kaotuse 0,3 sekundiliseks eduks.

Järgmine MM-sarja etapp peetakse 18.-20. augustini Saksamaal.

Eelinfo:

Tänak, kes võitis neljapäeva õhtul esimese publikukatse ja juhtis rallit ka kuni neljanda katse stardini, sõitis laupäeva hommikul pikaks 21-kilomeetrise katse esimese kurvi ning lõhkus kiviga rehvi. Esimeses vaheajapunktis oli kaotus juba 27,8 ja teises 55,4 sekundit, finišis minut ja 34,7 sekundit.

Draamat jagus neljandale katsele veelgi: MM-sarja liider Sebastien Ogier (M-Sport) sõitis teelt välja vastu puud ning kivi otsa sõidu ja vedrustuse purunemise tõttu jäi seisma ka Hayden Paddon (Hyundai).

Ülejäänud reedel ning ka laupäeval näitas Tänak liidritega enam-vähem võrdset kiirust. Katsevõitu eestlane küll kirja ei saanud, kuid näitas mitmel puhul teist aega.

Kuivõrd rallivõit jääb püüdmatuks, heitleb Tänak väärtuslike punktide eest. 12. katsel möödus ta Dani Sordost (Hyundai) ning tõusis kümnendaks, laupäeva hommikul esmalt Mads Östbergi väljasõidu tõttu üheksandaks, seejärel tabas ebaõnn rallit juhtinud Jari-Matti Latvalat (Toyota), kelle auto jätsid 19. katsel seisma tehnilised probleemid. Soomlane pidi seetõttu päeva pooleli jätma.

Päeva viimasel, 21. katsel tõusis Tänak hea kiiruse toel mööda ka Kris Meeke'ist (Citroen), kes lõpetas päeva purunenud rehviga. Seega läheb Eesti ekipaaž viimasele päevale vastu seitsmendal kohal.

Hoolimata Latvala katkestamisest on soomlastel kodurallil kolmikjuhtimine: esikohal on noor Esapekka Lappi (Toyota), kes sõidab alles oma neljandat WRC-etappi, teisel kohal on alles teist WRC-rallit kaasa tegev Teemu Suninen (M-Sport). Teise-kolmanda-neljanda koha heitlus tõotab pühapäeval tulla ülipõnev - Juho Hänninen (Toyota) jääb Suninenist maha 4,3 sekundiga ning edestab Elfyn Evansit (M-Sport) vaid 1,3 sekundiga.

Üldseis pärast 21. katset: