Pühapäeva alustasid sõitjad vaid 5,5-kilomeetrise kiiruskatsega, kuid Tänak kaotas selle võitnud Dani Sordole koguni 12,8 sekundit. "Ma ei tea, mis toimub - sõidame ainult kahe silindri peal!" lausus eestlane ralliraadiole.

Kuigi kahe katse vahepeal üritasid Tänak ja Järveoja mootorit korda saada ning hilinesid seetõttu järgmise katse starti viis minutit, ei saadud autot siiski piisavalt töökorda ning 21-kilomeetrisel katsel jäädi parimatele alla juba üle minuti. Trahvisekundid ning kaotus sõiduajas kukutasid Tänaku kolmandale kohale.

16. kiiruskatse otsutasid korraldajad ära jätta, sest liiga palju publikut oli kogunenud ohtlikesse kohtadesse.

Viimasel katsel näitasid esimesed vaheajapunktid, et Tänak võib oma positsiooni Sordole ja Craig Breenile loovutada, kuid katse viimase lõigu sõitis eestlane ülikiirelt ning võttis hispaanlaselt tagasi mitukümmend sekundit, kindlustades sellega endale kolmanda koha.

Seejärel tuli sõitjatel jõuda ralli pidulikule lõpetamisele Monacos, et tulemused ametlikuks saaksid. Sealgi muutus asi veel närviliseks – Tänaku saabumist tuli omajagu oodata. Kaardilugeja Järveoja selgitas hiljem, et palju ei puudunud, et lõpukorral kütuse tõttu olekski tee peale jäädud.

"Katkine auto võtab rohkem kütust, asi muutus kriitiliseks," rääkis Järveoja Delfile. "Mägedest alla tulles lülitasime mootori välja. Kohale jõudsime aurude peal, kütust oli null alles. Draamat jätkus lõpuni."

Ralli lõppseis: 1 .Ogier 4:00.03,6, 2. Latvala +2.15,0, 3. Tänak +2.57,8, 4. Sordo +3.35,8, 5. Breen +3.47,8.

Laupäeva viimaste katsete kokkuvõte: