Rally Estonial tulevad lisaks Ott Tänakule teadupoolest starti ka Craig Breen (Citroen) ja Hayden Paddon (Hyundai).

Autosport kirjutab, et Rally Estoniat kasutati varem Poola MM-ralliks ette valmistumisel, ent kuna Poola rallit enam maailmameistrivõistluste kalendris pole, aitab Lõuna-Eestis toimuv üritus tipptiimidel Soome ralliks ette valmistuda.

"See ralli oli Poola jaoks väga hea," sõnas Tänak Autospordile. "Teed on küllaltki sarnased, aga Soome on natuke teistsugusem - seal on tee pisut kõvem ja rohkem on ka hüppeid."

Eesti ralliässa sõnul saab Rally Estoniat aga Soome etapi heaks sellegipoolest hästi kasutada. "Profiil on küll mõnevõrra erinev, ent kiirused on samad. Pärast puhkepausi ja aeglaseid-kurvilisi mägiteid on väga mõnus vahelduseks taas kiiresti sõita. Saame seda ka Soome ralli heaks ära kasutada, aga sõitja jaoks on põhiline see, et taas saab kiiresti sõita."

Rally Estonia ei ole Tänaku jaoks aga Soome ralli eel päris viimane testikoht - pärast seda peab Toyota veel ühe testipäeva. "See on lihtsalt asjade lõplikuks kinnitamiseks."

Kõik kolm tippsõitjat kasutavad Eestis oma tänavuse aasta autosid. "Ralli jaoks on see väga hea, et veel WRC autosid rajal on," rääkis Tänak. "Meie jaoks on aga hea olla võistlusolukorras, kus saab auto kallal töötada ja katsete vahel seadistust muuta. Nüüd saame enda tempot seejärel ka teistega võrrelda, aga ma ei ole kindel, kui palju seda arvestama peaks."