Päeva alustati võistluse pikima kiiruskatsega, millel pikkust 23,92 km. Sarnaselt reedese võistluspäevaga tekkis Rolandi ja Keni võistlusautol probleem kohe avakatsel. Kui reedel pidid eestlased tänu purunenud radiaatorile tee äärde jääma, siis seekord oli murekohaks purunenud parem esimene rehv. Kuna rehvi purunemine juhtus katse esimesel kilomeetril, siis otsustasid mehed rehvi ära vahetada ning jätkata.

Järgmisena sõidetud Pihlajakoski esimeselt läbimiselt näitasid Roland ja Ken, et milleks nad tegelikult võimelised on. Esiveoliste autode arvestuses saadi kirja kolmas aeg ning seda JWRC klassi juhtivate kaasmaalaste Ken Torni ja Kuldar Sikku järel.

Soome ühe klassiku ehk Kakaristo pidid Roland ja Ken läbima mitte täisvõistluskiirusel, sest katse tuli Markus Manninen - Arto Ranta avarii tõttu tühistada. Õnneks selgus hiljem, et soomlastega oli siiski kõik korras.

Enne hoolduspausi sõidetud Tuohikotanen kiiruskatse said Poom – Järveoja läbida jälle võistluskiirusel ning tulemuseks esiveoliste katse viies aeg. Peale lõunapausi sõideti Tuohikotanen katse korduvläbimine ning sellel Rolandile ja Kenile jagatud katse neljas aeg. Katse võitnud Torn – Sikkust jäid nad maha 8,5 sekundiga.

Kui Kakaristo esimesel läbimisel pidid eestlased rahulikult võtma, siis teisel läbimisel saadi see läbida juba soovitud tempos ning tulemuseks katse kuues aeg. 23,66 km pikkuse katsega jäädi katsevõidu võtnud ja JWRC esikoha eest heidelnud kaasmaalastest maha 35,7 sekundiga. Ralli pikima katse ehk Päijäle korduselt Rolandile ja Kenile neljas aeg.

142,98-kilomeetrise võistluspäeva viimaselt katselt eestlastele viies aeg. Taas katse võitnud Torn – Sikkust jäid CRC meeskonna sõitjad maha 16,6 sekundiga. Seega saab öelda, et esimest MM-rallilt sõitvalt Rolandilt väga korralik päev, kui välja arvata laupäeva avakatse rehvipurunemine.

„Katsed, mis sõita saime olid enamvähem okeid. Sõitsime omas rahulikus tempos, sest kindel eesmärk oli auto päeva lõpuni tuua. Sellegi poolest sõitsime nendel katsetel välja JWRC sarja top 4 aegasid ning korra ka TOP3. Päeva lõpuks olen kiirusega rahul, loodetavasti homseks paneb korraldaja meile parema stardikoha, et saaksime viimase päeva tolmuvabalt ja konkurente kinni püüdmata sõita,“ võttis Roland positiivse päeva kokku.

Üldarvestuses jätkavad Poom – Järveoja tänu reedel sõitmata jäänud katsetele ja sellega kaasnenud suurele ajatrahvile 46. kohal ning esiveoliste 17. kohal. Pühapäevastele katsetele stardivad eestlased 51. autona.

Pühapäeval sõidetakse Soome MM-rallil neli kiiruskatset ning läbitakse 45,72 katsekilomeetrit.