Evans eelistas aasta parima sõitja kohale hooaja jooksul 70 katsevõitu saanud ning tänavu neli etappi võitnud Ott Tänakut. Clarki hinnangul oli parim sõitja maailmameistriks tulnud Sebastien Ogier. Järgnevalt toome teieni katkendi tulisest arutelust.

Evans: "Kuidas saab keegi olla parem sõitjast, kes võitis kõige rohkem kiiruskatseid ja juhtis kõige enam rallisid?"

Clark: "Ogier näitas, et rallis pole kõige olulisem kiirus ning see pole kunagi tähtsaim. Tänak oli kindlasti kiireim, aga me pidime koostama parimate edetabeli. Parimaks sõitjaks on..."

Evans: "Ott Tänak!"

Clark: "Ei, kindlasti oli Ogier parim sõitja."

Evansi sõnul oli statistika selgelt Tänaku poolel: "Tänak võitis 70 kiiruskatset. Ogier polnud isegi teisel kohal. Thierry Neuville võitis 40 katset ja Ogier 38. Tänak oli ralli liider 86 katse järel, Ogier vaid 68 katse järel. Nende numbritega ei saa vaielda!"

Evans lisas veel, et Toyota mängis Tänaku võidu maha. "Mõtle Sardiinia, Walesi ja Portugali ralli peale," sõnas Evans. "Kui ta oleks saavutanud tulemused, mida ta väärt oli, oleks ta praegu maailmameister."

Clark arvas, et Tänak oleks pidanud autoga ettevaatlikum olema. "Kui ta oleks autoga rohkem arvestanud, oleks see terveks jäänud. See on fakt! Jari-Matti Latvala pidi küll oma sõidustiili muutma ja ta sai sellega hakkama ning tegi oma parimad kuus kuud. Tänak ei olnud piisavalt nutikas, et olukorraga kohaneda. Ogier aga oli. Täiesti mõttetu on vaadata ainult katsevõite."

Evans: "Saan su argumendist aru, kuid Tänak sai 32 katsevõitu rohkem."

Clark: "Ogieri saavutuse teebki tähelepanuväärseks see, et tal polnud isegi kõige kiirem auto, vaid Tänakul oli."

Evans pakkus vaidluse lõpetuseks kompromissi, vihjates Toyota aerodünaamilisele veale, mis põhjustas Tänaku katkestamised. "Kas saame kokku leppida, et Tänakult varastati tiitel?"

Clark: "Tänak oleks võinud kindlasti tänavu meistriks tulla ja usun, et järgmine hooaeg ta seda ka saavutab. 2018. aasta parim sõitja oli siiski kindlalt Ogier."

Thierry Neuville'i paigutas Evans oma edetabelis alles viiendaks, Clarki jaoks oli ta kolmas sõitja.

Jaga
Kommentaarid