Kaks etappi enne hooaja lõppu on Ogier' edumaa teisel kohal oleva Tänaku ees 37 silma. Kolmandat positsiooni hoidev Neuville jääb Ogier'st maha 38 punktiga. Ühel etapil on teatavasti maksimaalselt võimalik koguda 30 silma. Seega vajab Ogier tiitli kindlustamiseks Austraalia etapi eel 31-punktilist edumaad.

“Oleme teinud MM-tiitli kindlustamiseks väga vajalikke samme. Olime nagunii oma edumaad kokkuvõttes suurendamas, kuid Thierry eksimus aitas vahet veelgi suurendada,“ rääkis Ogier Autospordi vahendusel Neuville'i viimatisest eksimusest Kataloonia rallil.

“Ma ei taha minna Austraaliasse ja endiselt võidelda MM-tiitli eest,“ lisas Ogier. “Sellel rallil tuleb esimesena startijal kõvasti teed puhastada ja ma ei taha sellistes oludes tiitli eest heidelda.“

Kui Ogier tuleb tänavu maailmameisteriks, siis saab temast alles kolmas piloot, kes suutnud MM-tiitli võita vähemalt kahes erinevas tiimis. Varasemalt on seda suutnud Walter Röhrl (Fiat ja Opel) ning Juha Kankkunen (Lancia, Peuget ja Toyota).

MM-sarja üldseis kaks etappi enne hooaja lõppu:
1. Sebastien Ogier (M-Sport) 198 punkti
2. Ott Tänak (M-Sport) 161
3. Thierry Neuville (Hyundai) 160
4. Jari-Matti Latvala (Toyota) 123
5. Dani Sordo (Hyundai) 94
6. Elfyn Evans (M-Sport) 93