Kuigi eelmisel nädalal võisid rallisõbrad nautida Rootsi ralli katsetelt tehtud pilte, mis olid täis imeilusat valget ja värsket lund, siis viimaste päevadega on olud muutunud - plusskraadid on lund sulatanud ning ilmateade ei ole samuti just kõige rõõmustavam.

Kõigest hoolimata hoiavad korraldajad positiivset suhtumist. "Plusskraadid on Rootsi rallit tabanud täpselt nii, kuidas lootsime. Nüüd ootame tagasi miinuskraade, mis vee jääks külmutaksid. Homne ilmateade lubab kahte plusskraadi päeval ja kuni seitset külmakraadi öösel. Testikatsel on lund 30-40 cm, jääkihi paksus teel on 3-4 cm," teatas ralli ametlik kanal Instagramis.

Korraldajate lootused põhinevadki öisel külmal ning sellel, et soojakraadid päeval lumele liiga ei teeks. Loota tuleb ka sellele, et ilmateade ei osutuks liialt täpseks - norralaste portaal yr.no lubab Torsbysse näiteks seitset soojakraadi, neljapäeval, reedel ja laupäeval võib temperatuur tõusta viie kraadini. Õnneks ei tohiks soojaga kaasneda vihmasadu.

Viimati raputasid soojakraadid Rootsi rallit kõvasti 2016. aastal, kui seetõttu jäeti 21 algselt plaanitud kiiruskatsest ära üheksa. Osade katsete ärajäämist (või katsete teise läbimise tühistamist) pelgavad paljud rallifännid ka tänavu. Sootuks ära jäi etapp lumepuudusel 1990. aastal, aga nii drastilisi samme kõigi eelduste kohaselt sel aastal ette võtta ei tule.

Lumepuudusel jäetakse Rootsis katseid ära, sest külmunud maapinna tõttu ei imbu sulanud lumi piisavalt kiiresti maapinna sisse ning kruusateed muutuvad ralliautode agressiivse sõidustiili tõttu kiirelt mudamülgasteks.