2012. aastal Portugali ralli võitnud Östberg on aastate jooksul sõitnud nii M-Spordi kui ka Citroeni meeskonnas, kuid mitmel aastal ka oma eratiimis. Eratiimi ridades sõitis Östberg ka sel aastal, kuid tulemused olid pehmelt öeldes kahvatud.

Östberg lõpetas 2017. aasta hooaja 29 punkti ja 15. kohaga. Aastate jooksul WRC-sarjas 16 korda poodiumile kerkinud Östbergi kõige edukamateks aastateks on olnud 2012. ja 2015., kui ta lõpetas kokkuvõttes neljanda kohaga.

“Lõppenud hooaeg oli karm. Kulud olid meeletud. Siiski üritasime maksimaalselt. Olime ainsad, kes sõitsid erasõitjatena 2017. aasta WRC-autoga. Sellisel kujul ei ole me võimelised seda uuesti tegema,“ tunnistas Östberg Autospordi vahendusel, et eratiimina ei ole tal võimalik 2018. aastal välja tulla.

Östberg on oma Ford Fiesta WRC auto pannud umbes 600 000 euro eest müüki. Siiski loodab ta tuleval aastal MM-sarjas stardis olla.

“Järgmist aastat silmas pidades on kõik võimalik. Räägin paljude inimestega. Võimalik, et osalen kahel rallil, kuid võimalik on ka 12 rallil,“ sõnas Östberg.

Norralane tunnistas, et ta on valmis tegema ka sammu tagasi ehk osalema WRC2-sarjas, kuid seda soovib teha ta ainult tippautoga. “Kui ma teen sammu tagasi, siis ma pean kindlasti võitma. Kui ma seda ei suuda, siis see on märk, et tuleb hakata tegelema muuga. Seda ma aga ei taha,“ sõnas Östberg. “Olen alles 30-aastane ja mul on selles spordis veel ees mitu head aastat.“

Östberg sõnas, et 2018. aasta hooaja avaetapil Monte Carlos teda stardis ei näe, kuid Rootsis on tal plaanis juba joonele asuda.